Het scare seizoen is afgelopen weekend afgetrapt door Scare Me in Almere. Gelegen op een industrie terrein in Almere Haven treden we binnen in de loods van Scare Me. De eerste avond van deze editie.
Met een standaard combi ticket kunnen we de drie haunted houses doen. Daarbij nemen we ook nog een extra ticket voor Pirates Adventure, Scare Me’s up charge adventure/escape room attractie.
We lopen de loods in en het eerste wat opvalt is dat de indeling compleet veranderd is. Het enige wat nog op zijn vaste plek ligt is het schip van pirates adventures. Op het midden plein tussen de attracties staan heerlijke banken om te relaxen met een drankje van de bar.
Nadat we ons hadden ingeschreven voor Pirates Adventures, namen we even de tijd om rond te kijken in de hal. Daar zijn verschillende kraampjes te vinden. Van horror artikelen tot merchandise is er aanwezig. Ook nieuw deze editie is het bewegende kerkhof en de kerk. Binnen in de kerk is het mogelijk om korte horror films te bekijken of een horror game in VR te spelen.
Tijd voor Pirates Adventure. We waren maar net op tijd. Eerst een aantal puzzels oplossen om in de mind set te komen. Daarna mochten we echt naar binnen. We kregen het verhaal uitgelegd, welke vernieuwd was voor deze editie. Binnen moesten we verschillende raadsels en puzzels oplossen om zo levend het schip te verlaten. De naam zegt het al Pirates Adventure, is echt een avontuur. Meer dan een scare attraction. Een erg leuke toevoeging aan Scare Me, en zeker de moeite waard om er bij te doen voor €3,- extra.
Nieuw deze editie was de Asylum. Zonder enige verwachting gingen we naar binnen. We worden welkom geheten door een half Duitse assistente van de doktor. De doktor wacht op ons, alleen zullen we de inrichting moeten overleven voordat we bij hem zijn. Een erg leuke toevoeging aan deze attractie. Na het overleven van de inrichting, kwamen we bij de doktor. Vanaf dit punt lijkt de attractie veel op the scientist van de vorige edities. Maar de toevoeging aan het begin en einde van dit hooded maze is een goede toevoeging.
Zombie Terror is dit jaar ook van de partij. Gewapend met een pistool gingen we opzoek naar diamanten. Hier was duidelijk te merken dat het de eerste avond van het evenement is. Vorige editie was deze een stuk intensiever. Maar dit zal vast en zeker groeien in de loop van het seizoen. Toch is zombie terror een originele toevoeging aan Scare Me.
Sinds de eerste editie is the Mansion aanwezig bij Scare Me. Elke jaar weer in een nieuwe vorm. De pre-show zet de sfeer neer voor de rest van het huis. Een combinatie van scare en humor. De acteurs zaten voor een eerste avond goed in hun rol. Vooral de acteurs van de pre-show en de kok. De mansion is het enige standaard haunted house bij scare me.
Omdat de we op de eerste avond van Scare Me waren, was te merken sommige acteurs nieuw waren en er echt nog in moeten komen. Ondanks dat wisten ze een goede show neer te zetten. Bij zowel the Mansion als the Asylum miste we achtergrond geluid, maar na het melden bij de organisatie werd deze gelijk harder gezet! Na een eerste avond wordt bij elk event nog gesleuteld, dus hier hebben we ook rekening mee gehouden in deze review. De beste conclussie om te trekken is dat Scare Me ieder jaar toch zichzelf weer verbeterd, maar ook zijn eigen identiteit weet te behouden.
Een extra compliment gaat uit naar alle acteurs die de show elementen deden bij Scare Me. Omdat wij het evenement tegelijk bezochten met ScareTour uit de UK, hebben zij direct geprobeerd om hun teksten in het Engels te doen! Dit deden ze allemaal erg goed!
Laat de bezoekers de komende drie weken maar naar Scare Me komen. Zodat het drukker is dan op de eerste avond. Want je merkt bij Scare Me dat dit een evenement is wat met liefde in elkaar is gezet en dat verdient veel meer bezoekers.