Het eerste column is bij deze een feit. Scare Zone is in fases online gekomen. We zijn begonnen met nieuws en het evenementen overzicht. Hierna is de locatielijst en de agenda toegevoegd. Tot nu, vandaag zijn ook het review en column onderdeel online gekomen. Dit alles maakt Scare Zone een zo compleet mogelijk platform voor de scare industrie in en om Nederland.
Toen ik de afgelopen paar jaren bezig was met Horror Nights miste ik een plek waar al het nieuws over de scare industrie in en om Nederland wordt samengevat. Als je kijkt naar Engeland, daar is ScareTour zij houden al het nieuws en reviews bij van Engeland. Alleen, hier in Nederland hebben we niets, we hebben een paar websites die een overzicht bieden, maar geen van alle is een platform met nieuws, reviews en meer. Omdat er dit jaar geen Horror Nights plaats vindt dacht ik laten we dit eens proberen. Daar komt scare zone vandaan. Scare Zone moet de verzamelplek worden voor de Nederlandse scare industrie. Een plek die de scare industrie een warm hart toe draagt. Ook al kan deze site of met haar schrijvers kritisch zijn met de reviews, de reviews zijn altijd opbouwend bedoeld.
Nu heb je misschien de eerste review al gezien?  We zullen proberen evenementen zo duidelijk mogelijk te beschrijven en dan te beoordelen op de volgende punten:
Sfeer, Concept, Scare Factor, Decoratie, Make-up, Acteurs & Prijs/Kwaliteit.
Al deze 7 punten zullen bekeken worden in de ruimste betekenis van het woord. Ook wordt er rekening gehouden met de bepalende factoren van het evenement zelf. Want elk evenement heeft zijn eigen doelgroep, identiteit en budgetten.  Waardoor de scores niet 1 op 1 met elkaar zijn te vergelijken.
Wel heb ik jullie hulp nodig. Ga jij evenementen bezoeken? Hebben wij hier op scare zone nog geen review van dat evenement? En vind je het leuk om een review te schrijven? Laat het ons weten! Het team is te klein om alle evenementen zelf te kunnen bezoeken.
Verder staan we altijd open voor suggesties en ideeën. Laten we met z’n alle scare zone het scare platform van Nederland maken!