Elke scare attractie is anders, heeft zijn eigen achtergrond, zijn eigen verhaal, zijn eigen mensen. Dit maakt ze allemaal uniek. Door het unieke character van een scare attrattractie zijn ze vaak lastig met elkaar te vergelijken. Toch proberen we bij Scare Zone een eenduidige review te schrijven over elke scare attractie.
Natuurlijk zijn er bij elke scare attractie punten die overeen komen met elkaar. Die hebben we geprobeerd te classificeren in een aantal sub onderdelen. Dit alles geeft gezamenlijk een mooi overzicht van de scare attractie. Maar wat zijn deze punten en waar letten we dan op?
Sfeer: De overall sfeer van het evenement. Hoe ziet de decoratie buiten de attracties eruit? Is het een plek die uitnodigt om heerlijk even een drankje te doen? Hoe wordt het evenement bezocht, niet te druk, niet te rustig?
Concept: Elke scare attractie heeft zijn eigen concept. Wat is het idee achter het evenement. Komt dit over? Is er een back story? Past alles bij elkaar? Kortom, klopt het in zijn geheel?
Scare factor: Nu moet we eerlijk zijn. Om ons te laten schrikken moet je van goed huizen komen, maar lukt het je… Heel goed gedaan. Maar ondanks dat kunnen we goed zien wat eng is en wat niet. Hierbij letten we ook op de mensen om ons heen. Werken de scares?
Decoratie: Hoe zijn de scare attracties aangekleed. Is er veel aandacht aan besteed? Of zijn het hekken en zwarte muren.
Grime: Wat is de kwaliteit van de grime. Wordt er gebruik gemaakt van special fx make-up. Ziet alles er netjes uit? Is alles meegenomen of zien we nekken die niet mee gegrimeerd zijn?
Acteurs: De acteurs maken het evenement. Zitten de acteurs goed in hun rol? Spelen ze een character wat echt lijkt? Is de timing goed? Doen de acteurs wat ze moeten doen?
Prijs/Kwaliteit: Hoe verhoudt de prijs van het evenement zich tegen opzichte van de overall kwaliteit en ervaring van de avond.
Alle punten bij elkaar opgeteld, gedeeld door 7 geeft de complete score van het evenement. Het geeft een goede indicatie van het evenement, maar bedenk wel dit zijn altijd momentopnames en bevat de mening van de reviewer.