Voor ons is het geen lange trip naar Eindhoven. Met geen idee wat ik kon verwachten zijn we er naar toe gereden. Zodra we aankwamen op het adres dat ons navigatiesysteem aangaf twijfelde we even of we goed waren. Totdat er iemand buiten kwam staan die eruit zag als hij uit het graf was opgestaan of op zijn minst een hele zware dag achter de rug heeft. Eenmaal binnen komen we zeer verrassend in een zeer lichte ruimte. Aan onze rechterkant zien we een cafeetje en aan de linkerkant is de quiz bezig. Een onderdeel dat we over hebben geslagen.

Na even rond te hebben gekeken gaan we het horrorhuis Dream catcher in, welke zeer verrassend zeer licht is. Er is veel met wit gewerkt in plaats van het gebruikelijke zwart en duister. Dit maakte me uiterst nieuwsgierig. De grime is een uitdaging in een licht huis. Dat wat er in het donker al snel goed uitziet, is in het licht niet altijd even goed. Al kan ik er niet heel veel over opmerken. Ja je zag hier en daar wat los hangen, of iets dat er niet helemaal klopte of wat overdreven, maar het zag er absoluut professioneel uit. (Dit werd bevestigd toen we een rondleiding kregen backstage door mister grime himself.) In de eerste ruimte van het huis kregen we te horen dat ze dromen of wel nachtmerries op ons gingen testen. In het huis zelf werd er heel erg gewerkt met timing en de timing is goed. Ik ben zelfs een keer geschrokken. De aankleding van het huis zelf is helaas minder indrukwekkend. Het was te zien dat er tijdnood is geweest bij het opbouwen.

Na een zeer vriendelijk geprijsde Bacardi cola was de volgende stop was een geblinddoekt huis, deze heb ik zelf niet gedaan, maar heb vanaf de andere kant mee mogen kijken. Het was erg grappig om mee te kijken hoe mensen aan het schrikken werden gemaakt. Hoewel schrikken…….Met veren, stofdoeken en waterpistolen werd er alles aan gedaan om de slachtoffers aan het schrikken te krijgen, maar het resulteerde vooral in lachstuipen. Leuk concept, maar er was nog werk aan de winkel.

Het laatste onderdeel was voor mij echt een hoogtepunt. Een escaperoom, waarvoor we 20 minuten hadden om te ontsnappen. Het waren diverse en creatieve puzzels en het was erg leuk om te doen. Met nog 7 minuten en 20 seconden op de klok wisten we te ontsnappen en waren daarmee de snelste groep van de avond.

The nightmare is opgezet door echte Halloween liefhebbers, en het bezoek zeker waard geweest. Het is zonde dat ze niet langer konden staan dit jaar, dat had het de kans en de ruimte gegeven om te groeien en zich te ontwikkelen.