Vrijdag de 13e was de eerste dag van Halloween in Toverland. Om 18.00 kwamen wij in het park aan. Op tijd om nog even snel een paar attracties te doen en te eten totdat het event zou beginnen. Om 18.45 wordt er gestart met een parade, die we helaas gemist hebben en om 19.00 wordt het park overgenomen door allerlei vreemde figuren en griezels. Ik was gelijk onder de indruk van de grime. Wat ziet dat er ongelooflijk goed en professioneel uit. De allround sfeer in het park is goed en gezellig. Al was de gehele jeugd van Sevenum en omgeving aanwezig, het was een rustige dag. We hebben hoogstens 15 minuten in de rij gestaan voor de huizen. Gelukkig maar, wat die waren niet geweldig. Ze waren kort met weinig scare momenten.
De eerste die we hebben gedaan was defeated. Deze ligt in het gebied van troy. Dit huis start heel sterk. Je groep wordt gesplitst, en na een lage tunnel kom je elkaar in een dikke mist weer tegen. De mist zorgt dat je totaal gedesoriënteerd raakt. Ongelooflijk goeie start die een verwachting schept. Helaas wordt deze verwachting niet waar gemaakt. Na wat magere pogingen om ons te laten schikken was het einde van het huis alweer in zicht. Ook de aankleding van het huis was zeer minimaal.
Daarna was het labyrinth of hell aan de beurt. De scareactor die daarvoor stond om je de weg naar de ingang te wijzen zag er weer fantastisch uit. Echter het labyrint zelf kan ik met moeite een labyrint noemen. Op een paar goede momenten na, waar menig bezoeker zeker van zal schrikken, was deze ook aan de korte kant. De aankleding was overigens alweer een stuk beter.
Vervolgens was villa phobia aan de beurt, dit is een overlay van een Fun house genaamd villa Fiasko, zodra je binnenkomt moet je je een weg zoeken tussen de spinnenwebben door. De kinderen in het huis vonden het erg spannend, echter voor ons was het engste de glijbaan waarmee je het huis weer uitglijdt.
Na het bekijken van de water en licht show zijn we nog even door het frozen Fears gebied gelopen. Hier staan een aantal goede acteurs, het idee van schuim uit de lucht laten vallen als sneeuw is goed, maar had meer aanwezig mogen zijn. Ook had er zeker meer aan het gebied zelf gedaan kunnen worden.
Nu stond ons alleen screaming swamp nog te wachten. Deze heb ik helaas niet gedaan, aangezien het een geblinddoekte haunted house is. En ik daar zeer heftig op kan reageren. Gelukkig ga ik altijd samen met mijn partner in crime naar dit soort dingen toe en gebruik ik dan ook zijn mening voor dit deel. In dit spookhuis wordt naast de blinddoek gebruikt gemaakt van een koptelefoon, waarop continu moerasgeluiden en andere geluidseffecten die de sfeer bepalen worden afgespeeld. Door de zachte ondergrond krijg je werkelijk het gevoel in een moeras te lopen. De verschillende effecten die in het huis gebruikt worden maken dit gevoel alleen maar sterker. Dit soort spookhuizen is natuurlijk makkelijk scoren, maar dat neemt niet weg dat het de beste van de avond was.
In het park zelf lopen genoeg scareactors rond die de sfeer goed weten te zetten. Goede mist en licht effecten maken de setting compleet. Als toverland mikt op de doelgroep tot 15 jaar hebben ze goed werk geleverd, maar de oudere trillseaker zal hier geen voldoening uit kunnen halen.

Al met al een prima avondje weg, en het heeft zeker potentie, maar moet zich voor de doelgroep 16+ nog ontwikkelen.