Het is eind maart. Traditie getrouw zou je nog bijna een half jaar moeten wachten tot dat de eerste scare attracties hun duren weer openen. Dat verwacht je in ieder geval, maar niets is minder waar. Scare Me opent in deze periode weer zijn deuren. Net als de afgelopen jaren.

Wat maakt deze zesde editie van Scare Me anders dan de voorgaande? Op het eerste gezicht lijkt deze editie een 100% kopie van de vorige. Tussen de vijfde en zesde editie is bijna alles blijven staan. Ondanks dat was door de organisatie al aangegeven dat er veel kleine veranderingen waren door gevoerd. Maar wat zijn die veranderingen? Verbeteren deze het evenement zoals we dit kennen? Laten we snel kijken.

Een ding wat opvalt wanneer je binnen komt is dat Zombie Terror dit keer niet opgebouwd is op het terrein naast de loods. Wel is de wachtrij nog steeds op de zelfde plek in de hal. Als bezoeker ga je dit keer mee naar een loods aan de overkant. Hier staat een zombie terror als we deze tijdens een van de eerste edities van Scare Me hebben gezien. Waar Zombie Terror nu meer een doolhof is. Door de nieuwe sound track en extra effecten geeft dit een intensere ervaring dan bij de vorige editie.

The Pirates Adventure en Asylum zijn zo goed als het zelfde gebleven vergeleken met de vorige editie. Wel is The Mansion op sommige punten technisch geüpdatet. Het is te merken dat er nu op sommige punten gewerkt wordt met triggers om licht- en geluids-effecten af te laten gaan. Hierdoor komt de scares beter tot zijn richt.

Overal is de zesde editie van Scare Me vergelijkbaar met de vorige editie. De acteurs, grime en overal event zit ongeveer op het zelfde niveau als bij de vijfde editie. Toch is het zeker een aanrader als je een scare fix nodig hebt in deze periode van het jaar.