Afgelopen maandag werden wij onverwacht uitgenodigd voor de preview van het bajes experiment. We waren al op de hoogte dat er een scare event dit jaar zal gaan plaats vinden in de Bijlmerbajes. Alleen waren we verrast dat ze nu al klaar waren voor een preview.
Dit is de eerste keer dat The Hosts Entertainment Agency en Bijlmarbajes Events een scare event organiseert tijdens halloween. Met alleen de ervaring van de bekende horror films en een geweldige locatie zijn ze begonnen met dit evenement te gaan organiseren. Dit was een wens van een van de oud cipiers van de gevangenis. Hij speelt nu ook mee als acteur.
Voor de preview was ongeveer een kwart van de route klaar. De route zal uiteindelijk ongeveer 1,5 km gaan duren door een stuk van de gevangenis. Eenmaal binnen waren we aangenaam verrast. Helemaal voor een team zonder ervaring uit de scare industrie. Toch zijn er wel een aantal kleine verbeter punten. Zoals bijvoorbeeld het opbouwen en positioneren van een scare. Deze hebben we doorgegeven aan de organisatie en zij gaan er mee aan de slag. Dit was precies waar de preview voor bedoeld was. Om te kijken wat wel en niet werkt.
Als dit al het begin is van dit event, zonder de tips. Zijn we heel erg benieuwd naar wat het gaat worden als ze klaar zijn. We zullen zeker een kijkje gaan namen.
Mocht je nog mee willen doen? Ze zijn nog opzoek naar acteurs. Meld je aan!