Na 10 jaar Horror Nights in Europa-Park. Introduceerde zij vorig jaar Traumatica. Een post apocalyptische wereld waar 5 groepen strijden voor de macht. Het grote verschil met de oude Horror Nights is dat alles aan elkaar verbonden is doormiddel van een grote verhaal lijn.

Afgelopen jaar waren wij van Scare Zone aangenaam verrast door Traumatica. Het complete concept, de groepen, de thematisering en de sfeer van het evenement. Nu was 2017 het jaar dat we kennis maakte met alle groepen en de verhoudingen tussen de groepen. IN 2018 gaat het verhaal verder.

Het vervolg van het verhaal begint met de introductie van Myra the Moon Mistress de Goddess van Traumatica. Zij heeft als enige de kracht om de balans en leiderschap terug te brengen in Traumatica. Dit verhaal wordt zoals elk jaar bij Horror Nights dus ook bij Traumatica verder verteld in de Horror On Ice show.

Maar laten we beginnen bij het evenement. De dag waarop wij Traumatica bezochten was het erg druk, en waren we blij met de shoxter passes. Anders hadden we niet de mogelijkheid gehad om alle 5 de haunted houses relaxed te bezoeken. De drukte begon al bij het betreden van Traumatica. Traumatica ligt zelf naast Europa-Park en het Griekse thema gebied van het park. We waren mooi op tijd en konden de wachtrij passeren om het terrein te betreden.

Eenmaal op het terrein moesten we even wachten tot de openingsceremonie waar alle 5 de groepen werden voor gesteld. Na deze openingsceremonie ging eerst de eerste poort open, maar al snel de tweede poort welke wij wilden hebben (aan de rechterkant). Bij deze poort kom je direct uit bij de huizen van Resistance, Fallen en the Pack. Na eerst de Scare Zone in te zijn gelopen zijn we in de rij gaan staan bij The Pack. Zodat we ons favoriete huis nog een tweede maal konden doen.

The Pack: Gang wars. Was vrij identiek aan vorig jaar. The Pack is een motor bende, alleen zijn ze overgenomen door Roxy. Een prima huis, al hadden de Scares wat beter mogen zijn. Wel was de Scare aan het einde met Roxy erg leuk gedaan. Vooral als je later in de rij staat bij the Sliver Bullet Bar. Hier kun je achter glas de eind scare van Roxy zien en deze zelfs bedienen met een grote zwarte knop.

The Fallen: Ghosts of Madness. Dit is een mooi huis waar een goede sfeer wordt weggezet. Maar het huis is niet eng te noemen. Wat erg jammer is want er zitten veel kansen voor scares in.

Na the Fallen, was het tijd voor Horror on Ice: Rebellion. De show was niet een van de beste jaren, maar ook zeker niet een van de slechtste jaren. Een prima show, vooral met een aantal unieke acts zoals paaldansen aan een robotarm.

Terug naar de haunted houses. Ghouls: Evilution, weer terug de grotten in van de Ghouls. Heel veel duisternis. Maar daardoor een paar goede scares omdat je de acteurs niet zag. Maar wel één van de mindere huizen van Traumatica. Dit huis is overdag open in Europa-Park als the Crypta en stond veel beter als s’avonds.

Resistance: Operation: Reboot, mijn favoriet van de vorige editie van Traumatica. Helaas viel deze dit jaar een beetje tegen. Tijdens ons bezoekmoment kregen we weinig scares, en miste wij de energie in het huis.

Shadows: Shadowborn: Roit. Wow, ook al was hij vorig jaar vergelijkbaar. Blijft dit een goed huis. Mede doordat er andere type scares in zitten. De timing van de acteurs was hier spot on. We hebben bij de laatste scare nog even staan kijken. Bijzonder bij Shadows is dat je een hoog gebouw binnen komt. Wanneer je binnenkomt zie je een deur en een scareknop. Welke in 2017 nog niet aanwezig zijn. Zal dit The Forbidden zijn? Het extra haunted house waar in de marketing naar geteased is? Waar Micheal Mack op twitter over vertelde? Wie gaat het proberen om hier binnen te komen met het code woord “Secret Club”. Laat ons even weten hoe hij was. Want The Forbidden draaide niet op de avond dat wij bij Traumatica waren.

Al met al was Traumatica ook dit jaar weer een prima evenement, maar we waren blij met onze Shoxter passes. Anders hadden we niet op deze manier van de scare zones en haunted houses kunnen genieten. Het is jammer dat het nodig is om alles te kunnen zien en een leuke avond te hebben. De grime was ook dit jaar weer op het niveau wat we gewend zijn van Europa-Park.

Ga je komende maand nog naar Europa-Park bezoek dan zeker ook Traumatica!