In Aalst (België) vind je het café coaster. De naam van het café doet al vermoeden dat de eigenaar een groot pretparkfan is. En dan in het bijzonder het alom bekende Europapark. Dit druipt dan ook letterlijk van de muren af.

Eenmaal binnen in het café kies je een versnapering van de speciale halloweenkaart kiest om een kaartje te krijgen om je geluk te gaan beproeven in de Horror Maze. De Maze bevind zich achterin het café en leidt je op een gegeven moment zelfs via smalle paadjes en donkere gangen naar buiten. Waar met parasols en alle andere mogelijke materialen het gangenstelsel is doorgebouwd.

Is het een event? Nee, gewoon een leuke avond café met een twist.

Is het professioneel? Nee, het is niet te vergelijken met een Traumatica of Fright nights.

Is het met veel liefde en passie in elkaar gezet? Ja, absoluut. En dat merk je aan alles. De eigenaar van het café geeft een korte introductie als je de Maze betreedt. Waarna hij je op pad stuurt door zijn doolhof met thema twilight zone. En met doolhof, bedoelen ze ook echt een doolhof. Het zit vol met smalle donkere gangen, rare wegen en onverwachte wendingen. Trapje op, trapje af en kijk uit dat je niet wegzakt in de ondergrond. Op verschillende plekken in het doolhof zijn scenes uitgewerkt met scare actors, maar ook in het doolhof komen ze je regelmatig aan schrikken maken. De scare actors doen ontzetten hun best, maar ze zijn nog zoekende naar de beste timing. Halverwege kom je in een kamer die je naar een andere dimensie brengt. Leuk concept, prima bedacht, maar hier valt zeker meer uit te halen. Vervolgens word je door dezelfde deur waar je door binnen bent gekomen, weer naar buiten gelaten. Maar kom je wel opeens in een ander stuk terecht. Een ongelooflijk sterke zet.

In dit andere stuk zet je je route door het doolhof voort. In dit stuk zitten duidelijk de beste scenes. Het engste wat ik hier tegen ben gekomen was een kartonnen pop van Frans Bauer. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben snel al onze moed weer bij elkaar geschraapt om de route te vervolgen en af te maken. We werden nog ‘vrolijk’ vaarwel gezegd bij de uitgang van het doolhof.

De grime sloot goed aan bij de hele setting van het doolhof en de acteurs hadden er duidelijk plezier in om mensen aan het schrikken proberen te maken. Maar is het de moeite waard om er ongeveer een uur België voor in te rijden? Ik zou het niet doen, maar als je in de buurt bent en zin hebt in een lekkere cocktail zou ik hem zeker niet overslaan. Dit jaar is de 5e editie en we kunnen alleen maar verwachten dat het de komende jaren zich verder gaat ontwikkelen.