Movie Park Germany organiseert al jaren het Halloween Horror Fest. Vanaf dit jaar gaat dit evenement verder onder de naam Halloween Horror Festival. Op de laatste dag van het seizoen hebben wij dit evenement bezocht.

Voor ons staat elk jaar minimaal een dag Halloween in Movie Park Germany op de planning. Dus ook dit jaar weer. Dit evenement heeft gigantisch drukke dagen maar ook een aantal rustigere dagen. Gelukkig waren wij niet op een van de drukste dagen, hierdoor hebben bijna alles kunnen zien.

Nieuw dit jaar is Wrong Turn. Dit spookhuis is gebaseerd op de gelijknamige film. Net als in Walibi Belgium heeft Movie Park een spookhuis welke zich in de vaargeul van een oude darkride bevindt. Ice Age is sinds twee jaar gesloten en nu omgebouwd tot Wrong Turn. Tijd om Wrong turn uit te testen. De attractie begint met drie pre-shows voordat het echt begint. Bij de Derde pre-show ontvang we een lantaren. Deze is geleverd door het Nederlandse bedrijf Haunted Lantern. Onze groep ontvangt een lantaarn en we mogen naar binnen. Wat direct opvalt is dat de sets immens zijn. Dit komt doordat er veel hergebruikt is van de oude darkride. Er zitten een aantal goede schik effecten in dit spookhuis die ondersteund worden door de lantaren. Dit is namelijk je enige lichtbron in dit spookhuis. Wrong Turn is een unieke toevoeging aan het Halloween Horror Fest. Met een aantal goede scares. Wel zijn de groepjes af en toe te groot, waardoor je achteraan het effect van de lantaren niet mee krijgt.  

Verder is de rest van het evenement is er niet veel veranderd vergeleken met de afgelopen jaren. Death Pital en Slaughter House zijn net zo sterk als de afgelopen jaren. Toch hadden we het gevoel dat er een aantal acteurs ontbraken in beide spookhuizen. Hetzelfde geldt voor Insidious en Hostel. Hostel was vorig jaar een stuk sterker dan dit jaar, ook al waren de acteurs dit jaar agressiever met aanraken en meesleuren.

Het Halloween Horror Festival een mooi Halloween evenement valk over de grens. Al moeten we wel rekening houden met de cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland. Wat voor Duitsers eng is is voor ons grappig en waar wij niet van houden vinden hun juist leuk.