Het is vrijdag avond. Midden in Arnhem. We lopen het winkelcentrum van de oude v&d in. Op een van de etages bevindt zich Horror Village. Het vervolg van Dutch Horror House en Horror Dome. De organisatie is uitgebreid met een paar nieuwe gezichten. Ook dit jaar is het evenement weer op een nieuwe locatie.

Horror Village is een groot spookhuis van ongeveer 15 a 20 minuten. Het verhaal gaat over een professor die experimenteert op mensen en monsters maakt. Dit verhaal was niet altijd even duidelijk in het spookhuis. Toch begint het goed met een kleine pre-show in een huiskamer.

Wat ons direct opvalt is dat de buitenkant van het spookhuis wat donkerder qua doeken had gemogen. Door de doeken zag je de andere bezoekers die buiten het spookhuis rond liepen. Hierdoor werd je uit de ervaring gehaald. De meeste ruimtes er netjes gethematiseerd uit. We verloren  af en toe het gevoel dat we ons in een winkelcentrum bevinden. Zoals bij de verbrande kamer. Voor de bouw is er heel veel gebruik gemaakt van pallets. Hierdoor heeft het spookhuis een eigen unieke sfeer.

De scares zijn over het algemeen prima. Maar mogen wel iets intenser. Toch zijn we blij dat Horror Village bij deze editie is afgestapt van aanraken en het intimideren minder is geworden. De grime kan nog wel een stapje beter.

Horror Village is een prima regionaal evenement. Doe vooraf of achteraf even een drankje in de lounge. Woon je in de buurt ga het zeker bezoeken.