Op en om het terrein van de Vuurlinie te Beverwijk wordt Night of Darkness georganiseerd. Dit Halloween evenement werd dit jaar alweer voor de 5de keer georganiseerd. Tijd om het evenement te gaan bezoeken. We parkeren onze auto op de daarvoor aangegeven plek en worden met een busje naar de Vuurlinie gebracht.

Eenmaal door de toegangscontrole lopen de eerste acteurs rond. Wat direct opvalt is dat de grime van de meeste acteurs er goed uit ziet. Vooral de zombie is erg mooi. Helaas komen we er later achter dat dit niveau niet voor alle acteurs geld.

In tegenstelling tot afgelopen edities vond alles dit jaar aan een kant van de weg plaats. Geen spookhuizen in de loodsen aan de andere kant van de weg. Tijd om de twee spookhuizen en de freak route te gaan verkennen. De freak route liep langs het water naar het slot via een aantal tenten. In deze tenten waren kleine scènes welk niet veel voorstelde. De acteurs deden hun best maar kwamen niet geloofwaardig over. Een ding sprong er wel uit en dit waren de projecties op een wit gebouw.

Eenmaal bij het slot aangekomen gingen we snel naar binnen. Tijd voor het eerste spookhuis. Een onsamenhangend geheel. Wel waren we even verbaast van de gigantische acteur van meer dan twee meter. De scares waren niet geweldig in dit huis. Meerdere acteurs stonden met een zaklamp onder hun gezicht te schijnen ipv ons echt te laten schikken. De uitgang van dit spookhuis kwam uit in de eerste bar.

Tijd om terug te lopen via het tweede deel van de freak route. Alleen werd onze groep lastig gevallen werd door andere bezoekers die straalbezopen waren. Iets wat je natuurlijk niet wilt op een evenement als dit. Onderweg kwamen we nog wel een vogelverschrikker tegen, die goed in zijn rol zat.

Op naar spookhuis nummer twee. Een circus thema dachten we. Maar dat hadden we mis. Het spookhuis begon gelijk met een stukje hooded maze. Eenmaal uit dit stukje met een touw en blinddoek konden we echt het spookhuis in. Dit was een mix tussen een hotel en alice in wonderland. Dit spookhuis miste toch wel de scares. Buiten stond een kermis spookhuis waar een ritje in gemaakt moest worden. In het spookhuis waren een paar extra acteurs toegevoegd. Om hierna weer naar binnen te gaan voor het laatste deel van het spookhuis op de tweede etage. Dit onderdeel was geregeld door de mensen van Haunted Hall. Hierbij merkte je gelijk een kwaliteitsverschil met de rest van het evenement. De scares waren beter uitgewerkt en en acteurs zaten beter in hun rol. Ook dit spookhuis eindigde natuurlijk wel weer in de bar.

Night of Darkness een redelijk regionaal evenement. Alleen moet je opletten met de dronken bezoekers. De scares bij dit evenement kunnen een heel stuk beter. De verwachting van dit evenement ligt hoog door de prijs. Hierdoor is de prijs kwaliteitsverhouding vrij laag van dit evenement.