Dit artikel is geschreven vanuit mijn kijk op het eerste Halloween evenement in Europa-Park.

Europa-Park begon in 2007 met haar eerste hard ticket Halloween evenement, genaamd de Terenzi Horror Nights. En dat wilt zeggen dat dit evenement niet bij de standaardprijs zat inbegrepen. Overdag kon je genieten van alle attracties en shows wat het park te bieden had. Ook kon je al wel decoratie en andere aankledingen bewonderen. Het park was bezaaid met pompoenen en overal waar je keek zag je wel ergens decoratie staan of hangen. Met als grootste eye-catcher de mega pompoen die de achtbaan Eurosat bedekte.

Het park had echt flink uitgepakt. Zeker als je bedenkt dat dit een eerste editie was. Even leek het erop alsof skeletten en andere schepsels het park hadden overgenomen. Je kon ze niet alleen op straat of op gebouwen tegenkomen. Nee, ze zaten zelfs in een attractie.

Het park werd aan het einde van de dag leeg geruimd om zo op die zelfde avond weer te openen voor Halloween bezoekers. En er kwamen behoorlijk wat bezoekers op af. Gelijk bij de eerste stappen in het park viel het op hoe goed de verlichting tot zijn recht kwam. Ik begaf mij gelijk in Disney-achtige sferen.

Hoe verder ik in het park kwam hoe grimmiger die sfeer ineens werd. Waar je overdag nog genoot van al het moois was je in de avond toch een stuk meer op je hoede. Mijn enige ervaring was op dat moment de Halloween Fright Nights in Walibi World. Bij dat evenement kan je toch op elk moment besprongen worden door een scare actor. Maar dat bleef in Europa-Park uit. Enigszins verbaasd zocht ik naar de scare zone. Onderweg kwam ik nog wel iets tegen wat leek op een spookhuis. Ik besloot erin te stappen. Meer dan donkere gangen aangekleed met doeken was het eigenlijk niet. Uiteindelijk kwam er aan het einde toch een acteur voorbij die letterlijk ‘boe’ riep. Eenmaal buiten gaf ik mezelf even een paar seconden om na te denken over wat ik zojuist heb gezien.

Ik besluit weer verder te gaan en daar kwam dan toch een scare zone in zicht. Deze lag in de omgeving van Eurosat.

De enige scare zone die het park heeft maakte wel een goede eerste indruk. Zowel de aankleding, als de belichting en de verlichting maakte het totaalplaatje zeer sfeervol. Er liepen genoeg scare actors rond en ze zagen er stuk voor stuk prima uit. De scares ontbraken na mijn mening wel teveel. De scare actors liepen er toen vooral rond om ermee op de foto te gaan. Het andere spookhuis wat er stond, Hell’s In, was erg populair. Het leek erop dat iedere bezoeker daar in de wachtrij stond. De rij was zelfs zo lang dat ik besloot om niet aan te sluiten. Dat bleek later een foute keuze, want het spookhuis bleek ontzettend goed te zijn.

Ik maakte nog een rit in Eurosat en besloot het park enigszins teleurgesteld te verlaten. Het evenement was in mijn ogen niet goed genoeg om zich te meten met bijvoorbeeld de Halloween Fright Nights. Al met al was het een sfeervolle avond waarin ik wel veel heb gelachen. En dat is toch ook wat waard.

Heb jij de Terenzi Horror Nights ook weleens bezocht? En zo ja, wat vond jij er van? Laat hieronder eens een leuk berichtje achter.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in de scare industrie? Blijf ons vooral volgen en kijk ook eens op onze social media kanalen.

Facebook

Instagram

Twitter