Met een investering van twee miljoen Deense kronen opent Tivoli Gardens deze zomer het grootste permanente spookhuis van Denemarken. Het park uit Kopenhagen richt de kelder van het kasteel H.C. Anderson Slottet in als Villa Vendetta.

Bezoekers kunnen straks een route afleggen van 150 meter door 12 verschillende kamers. De ruimte is 800 griezelige vierkante meters groot en zal gevuld zijn met verschillende acteurs. Het project is het resultaat van een reeks studiereizen over de hele wereld om inspiratie op te doen. De ontwikkelingsafdeling van Tivoli heeft hierbij samengewerkt met de scare consultants van het bedrijf Dystopia Entertainment.

Verhaal

”Wanneer de deuren van Villa Vendetta opengaan, beginnen gasten aan een reis om hun moed op de proef te stellen in de donkere hoeken van de villa. Het verhaal gaat dat er jarenlang een gezin in de kelder van H.C. Andersen Castle, die na vele jaren werken in Tivoli in de vergetelheid is geraakt. Niemand weet echt wie ze zijn, maar één ding is zeker, en dat is dat decennia van vergetelheid hen wreed en verbitterd hebben gemaakt en ze in gekken zijn veranderd waar iedereen bij weg moet blijven.”

De tour gaat eerst door het spookhuis en als gasten de moed hebben om de plank naar buiten te lopen, belanden ze in een sinistere kelder waarvan de geheimen hier niet worden onthuld. Het is een reis terug in de tijd met verwijzingen naar het heden en naar de iconische personages van Tivoli. Er zijn verrassingen in de vorm van geluiden, acteurs en donkere gangen die gasten onderweg tegenkomen.

Tivoli’s directeur Susanne Mørch Koch zegt: ”Iedereen kent nu de moeilijke omstandigheden die Tivoli en anderen in de toerisme- en ervaringsindustrie hebben ervaren tijdens de Covid-19-pandemie, maar er gaan ook innovaties schuil achter de verhalen over sluitingen en beperkingen. Door een nieuw universum van ervaring te creëren in de kelder onder H.C. Andersen Slottet maken we beter gebruik van onze m2. We investeren in nieuwe gastervaringen in een tijd dat we in financiële nood verkeren. We geloven dat dit weer de weg vooruit is om van Tivoli het goede, winstgevende bedrijf te maken waarvan het ook de grootste attractie van Denemarken is.”