Deze spookhuizen en horrorattracties kan je ook gewoon buiten het Halloween seizoen bezoeken.

Spookslot, Efteling

In deze kasteelruïne wordt elke 10 minuten een griezelige voorstelling vertoond. Op de melodie van de Danse Macabre komt de uitgestorven kloostertuin tot leven.

Spookslot, Julianatoren

Bezoekers stappen in een lange trein en rijden langs verschillende scenes. Na een korte voorshow volgt er een duistere rit langs spoken, spinnen en andere bewegende objecten.

Geister Rikscha, Phantasialand

Dit ondergrondse spookhuis brengt bezoekers langs duistere scenes. In doombuggies leg je een traject af van 250 meter.

Phantom Manor, Disneyland Paris

Melanie stond op het punt om te trouwen maar na een grote ramp verscheen de phantom voor het huis. De bruidegom werd weggelokt en kreeg de strop. De toekomstige bruid wacht al jaren op haar bruidegom. De phantom dwaalt ook nog steeds rond in het huis en lacht Melanie uit om haar gejammer.

Hotel Gasten, Liseberg

In een klein hotel gebeuren vreemde dingen. Hier lijken mysterieuze mensen te leven. Niemand lijkt te weten wat zij daar doen en waarom zij daar zijn. Het enige wat wel zeker is, is dat degenen die inchecken bij Gasten Ghost Hotel er nooit meer zullen uitchecken.

Kammokuja, Linnanmäki

In dit griezelige 3D-avontuur komen bezoekers dichtbij de gruwelijkheden. Dit varieert van slangen tot Hannibal Lecter. Verdwaal niet in het doolhof!

Horror House, Movieland Studios Italy

Bezoekers worden in kleine groepen binnengelaten. Na het afdalen in de lift wordt er een menselijke ketting gevormd. In het duister zullen zij hun weg moeten vervolgen. Hier komen zij bekende scenes tegen uit beroemde horrorfilms zoals Friday the 13th.

Hocus Pocus Hall, Chessington World of Adventures

Goblins komen in opstand. Bezoekers trotseren dit landhuis vol kwaad en magie met een 3D bril.

Spökhuset, Gröna Lund

Dit spookhuis in Stockholm is niet voor watjes. In het duister kan je zomaar van achter worden aangevallen door scare actors.

Geisterschloss, Europa-Park

Na de ontmoeting met een wezen die al jaren in het spookhuis woont stappen bezoekers in een doombuggie. Hier passeren zij griezelige scenes.

Heb jij een van deze spookhuizen weleens gedaan? Laat eens weten wat jij er van vond!

Een andere eervolle vermelding is de achtbaan Van Helsing Factory in Movie Park Germany. Bekijk hier het ontwerp en de bouwfoto’s van deze griezelige attractie:

Terug in de tijd naar Movie Park Germany: Van Helsing’s Factory