The Villa is het oudste spookhuis wat bezocht kan worden tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Al sinds 2010 staat dit beroemde spookhuis in het Flevolandse attractiepark. Voorheen stonden er op deze locatie 2 andere spookhuizen. De Mystery Ranch opende hier in 2005 en Eddie’s Circus of Horror in 2008. Maar voor deze throwback focussen we ons op The Villa.

Bij de ontwikkeling van een spookhuis komt een heel team kijken. John Ruisch, werkzaam bij Jora Entertainment, zorgde voor het concept. Aan de hand van de verhalen en ideeën verzorgde Eripma een aantal concepttekeningen en maakte zij van elke kamer en het gehele spookhuis een plattegrond.

In The Villa lopen bezoekers door een landhuis. Dit huis is gebaseerd op 12 bekende horrorfilms van onder andere Scream, Child’s Play, Saw, The Ring en The Excorsist.

”Altijd al de hoofdrol in een horrorfilm willen spelen? Audities zijn hier tijdens Halloween niet nodig. Betreed The Villa en je belandt in een Hollywood hel! Weet je wel heel zeker dat je wilt schitteren als filmster?”

Een time-lapse video van een avond in 2011:

In 2012 waren er opnames van Willem Wever in The Villa. Jeffrey Erens legt uit en laat zien wat dit huis nu zo eng maakt:

The Villa is na al die jaren nog steeds populair onder de bezoekers. Hoelang dit huis nog onderdeel blijft van de Halloween Fright Nights is niet bekend. Zo werd er in 2019 nog een nieuwe scene aan het spookhuis toegevoegd.

Heb jij The Villa tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland weleens bezocht? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Vorige week gingen we terug in de tijd naar de Horror Nights in Hilversum:

Terug in de tijd: Horror Nights in Hilversum

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter