Almere-Haven is al een aantal jaar de plek om griezelige avonden te beleven. Op industrieterrein De Steiger is er meerdere keren per jaar een horror evenement te bezoeken wat ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. Zo heeft dit evenement verschillende nominaties ontvangen van het Engelse ScareCon voor onder andere “Best Original Concept and Design“ voor “Writers Block” en “Best European Independent Event 2020”. Ik heb het natuurlijk over Scare Me! Ga er maar eens goed voor zitten want we doen weer een stap terug in de tijd.

Scare Me is een project van Perry Mulder. Met een flinke dosis ervaring in het acteren en produceren heeft hij dit evenement, zijn droom, samen met een team van enthousiastelingen kunnen neerzetten. 

De eerste jaren

De eerste editie vond plaats in 2015. Bezoekers konden 3 spookhuizen trotseren: Zombie Terror, The Mansion en The Reborn. In 2016 kwam er een vierde huis bij en dat was escape-room The Escape. En als klap op de vuurpijl is er een bioscoop toegevoegd. Hier kunnen bezoekers zich terugtrekken en even bijkomen van alle spanning.

De trailer van Scare Me 2.0:

2017

De vierde editie van Scare Me bestaat uit drie spookhuizen die alle drie op een andere manier inspelen op angsten. Bezoekers kunnen wederom de uitdaging aan gaan om een escape-room te trotseren. En voor een beperkt aantal spelers per avond kunnen bezoekers de Resident Evil experience doen.

In de retro-room kunnen bezoekers even bijkomen van al het horrorgeweld. In deze ruimte kunnen er old-school spellen gespeeld worden op oude spelcomputers. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er op de banken neergeploft worden en zullen er (horror)films afgespeeld worden.

Er zijn tijdens deze avonden verschillende standhouders te vinden met horror-gerelateerde artikelen om te kopen.

In september later in het jaar vond Scare Me 5.0 plaats. Het evenement biedt drie spookhuizen aan waarbij elk spookhuis de bezoekers met andere nachtmerries kennis laat maken.

The Mansion: “We hebben een landhuis gevonden waar wat mee is… durf jij dit huis te betreden?”

Asylum: “De naam zegt al genoeg…”

Zombie Terror: “Durf jij de battle aan tegen zombies?”

En ontdek ook de vernieuwde Pirates Adventure!

2018

“Na 6 edities en 50 draaiavonden gehad te hebben komen we terug met de 7e editie beter en enger dan ooit! 5 attracties, 30 scare actors, 8 avonden”.

Scare Me 6.0 is te bezoeken van vrijdag 16 maart t/m zaterdag 7 april, elke vrijdag en zaterdagavond van 19.30-22.30 uur!

Bezoekers kunnen de adventure room Pirates Adventure direct gaan doen. Een half uur later openen de deuren van alle spookhuizen. Ook kunnen bezoekers weer genieten van een horrorfilm in de bioscoop. Of zelfs even helemaal van de wereld zijn met de Virtual Reality game! De standhouders zijn weer van de partij met leuke spullen.

Wat biedt Scare Me deze editie aan?

  • 3 verschillende spookhuizen
  • 1 escape/adventure room
  • bioscoop
  • retro kamer
  • vr game

2019

Scare Me 8.0 is groter en spannender dan ooit. Bezoekers kunnen genieten van een unieke horrorbeleving in zes verschillende spookhuizen. De vele acteurs staan klaar om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Deze editie is iedere vrijdag- en zaterdagavond van 30 augustus t/m 28 september te bezoeken van 19:30 uur tot 22:30 uur.

De zes spookhuizen zijn uniek van opzet en bijzonder gedetailleerd. Durf jij ze allemaal aan? Ook kun je tijdens Scare Me even bijkomen in de Retro Room, met old skool games en kun je genieten van een drankje en een hapje bij de bar.”

In adventure room The Pirate’s Adventure krijgen bezoekers uitdagende opdrachten voor hun kiezen. Piraten en ander gespuis zullen de bezoekers hierbij helpen of zelfs tegenwerken. Blijf hoe dan ook uit de buurt van de kapitein anders zijn de gevolgen niet meer te overzien.

In Baku gaan bezoekers na het horen van bijzondere verhalen op bezoek in het kruidenwinkeltje van meneer Po, een man met een mysterieus verhaal. Maar zullen deze verhalen ook waar zijn…?

In Kill It gaan bezoekers gewapend met een lasergun het terrein van de enge clowns binnen. Bezoekers hebben één duidelijke missie; zoek alle diamanten voor de clowns jullie te pakken krijgen! Wie blijft er kalm genoeg om te zullen slagen?

Het Screame Hotel wordt beschouwd als het finalestuk van Scare Me. Het schijnt behoorlijk te spoken in dit verlaten hotel en de huidige eigenaar vraagt om je hulp. Het bezoek aan dit hotel zullen de bezoekers niet in de koude kleren gaan zitten…

In The Church gaan bezoekers op zoek naar de Heilige Graal. Deze escape-room moet je met gezond verstand zien te overleven. Maar laat je vooral niet afleiden door mysterieuze entiteiten die ook op jacht zijn naar deze Graal.

De nieuwste toevoeging heet Writer’s Block. Bezoekers zullen hier bekende figuren tegenkomen. “De geniale schrijver wiens huis je zult betreden, laat jullie ervaren hoe het is in zijn chaotische brein. Raak gefascineerd, maar raak niet verdwaald in de eindeloze hersenkronkels!”

Scare Me 10.0

Deze laatste editie bestaat uit 8 attracties. Naast de spookhuizen Screame Hotel, Baku en Writer’s Block zijn er de escape-rooms Pirates Adventure en The Church. Bezoekers kunnen wederom op clowns gaan schieten in Kill It en kunnen voor het eerst een audiobeleving meemaken met The Seventh.

“Keuzes…een drankje halen bij de bar of toch eens een kijkje brengen bij die hillbilly die je ziet schommelen op een schommelstoel? Moonshine, je hebt er wel van gehoord. Af en toe zie je wat bedrijvigheid rond zijn huisje en gaan er mensen naar binnen die er een beetje gehavend uit komen…”

De nieuwe darkride The Ride staat in het teken van een onheilspellende heks met kwade bedoelingen. Bezoekers stappen hierbij in een karretje en rijden langs scènes met acteurs en verschillende effecten.

“Agnieszka…De naam dwaalt in je hoofd terwijl je dit kasteel binnen treed. Een monster heet je ‘hartelijk welkom’, althans je denkt dat hij dat bedoeld met dat gegrom. Ben jij klaar voor de rit van je leven?”

In deze aflevering van ScarePod doet Dennis van Breukelen live verslag van Scare Me 10.0 samen met Perry Mulder, Wessel Wit en Simon de Bruijn.

Nominaties

Scare Me maakt de laatste jaren een enorme groei door en valt duidelijk in de smaak bij bezoekers. Dit resulteert in een indrukwekkende lijst aan nominaties. Zo is Scare Me al meerdere keren vanuit ScareCon genomineerd voor “Best European Independent Event”. Het spookhuis Writers Block scoort hoge ogen. Dit huis heeft niet alleen een nominatie gepakt voor “Best Original Concept And Design” maar heeft zelfs een award in de wacht gesleept voor “Best Maze”. Deze award werd vorig jaar tijdens Scare Event uitgereikt.

De toekomst

Onlangs heeft Scare Me de elfde editie aangekondigd met maar liefs 8 attracties en 50 acteurs. Het Screame Hotel mag plaats maken voor een mysterieuze Mansion. ScareZone wist daar afgelopen week al wat over te melden:

Scare Me maakt zich klaar voor de 11e editie

 

Kijk voor de kaartverkoop en meer informatie over Scare Me zeker even op:

https://www.scare-me.nl/

Heb jij Scare Me in Almere-Haven weleens bezocht? Laat gerust in een reactie hieronder weten wat jij er van vond.

Vorige week gingen we terug in de tijd naar het Halloween Horror Fest in Movie Park Germany:

Terug in de tijd: Halloween Horror Fest in 2012

Volg ons vooral op social media! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen in de scare industrie.

Facebook

Instagram

Twitter