Het Sprookjesbos in Valkenburg wordt in oktober omgetoverd tot Horrorbos. Van donderdag 28 tot en met zondag 31 oktober bundelen alle duistere wezens in het bos hun krachten. Dappere bezoekers kunnen dit ervaren vanaf 18.00 uur. Het Horrorbos is op deze avonden geopend tot 22.00 uur.

Het verhaal

”Het ontstaan van het Horrorbos is terug te leiden naar verteller Kwadekracht. Deze verteller is namelijk van mening dat de sprookjes in alle sprookjesboeken en -verhalen verkeerd verteld worden. Volgens Kwadekracht eindigen sprookjes bijvoorbeeld niet met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, maar met ‘ze leefden nog bang en bevreesd’. Om die reden heeft Kwadekracht besloten dit jaar tijdens Halloween het Sprookjesbos om te toveren tot een Horrorbos. Hij heeft jarenlang gewerkt aan een virus om de boerderijdieren te muteren, hij heeft contact gezocht met zijn oude piratenvrienden en hij zal de bestaande sprookjesfiguren hun ‘ware aard’ laten tonen. Kwadekracht zelf is te vinden op de Scary Square waar hij bezoekers op gepaste wijze zal verwelkomen”.

Het bos wordt volledig bedekt door een griezelige mist. Wie toch binnen durft te treden zal het risico lopen om verrast te worden door monsterlijke piraten, gemuteerde dieren en zelfs bezeten sprookjesfiguren. De meest dappere bezoekers kunnen een kijkje nemen in de grot met niet eerder vertelde sprookjesverhalen of het huis van verteller Kwadekracht. Dit is uiteraard niet zonder risico…”

Scare Zones

Het Horrorbos bestaat dit jaar uit 3 scare zones. In ”Scary Tale” komt de ware aard van de hoofdrolspelers uit de bekende sprookjes naar boven. Laat je als bezoeker vooral niet misleiden door het onschuldige uiterlijk van deze figuren.

In ”Petting Boo!” huist een monsterlijk virus. Dankzij verteller Kwadekracht zijn de schattige boerderijdieren gemuteerd tot beestachtige zombies. Boer Rivus probeert de kudde onder controle houden maar hier is geen houden meer aan. Wanneer er een bel luid kan je beter dekking zoeken, want deze zombies vallen alles en iedereen aan die in de buurt komt.

In ”Curse Ahead” zijn vervloekte piraten gedoemd om tot in de eeuwigheid andere schepen te veroveren. Door Kwadekracht besluit de kapitein van het schip het anker te zakken in het Horrorbos waar zij zich niet zullen inhouden om het schip te verdedigen.

The House Of Evil

Het spookhuis wat dit jaar in het Horrorbos te vinden is heet ”The House Of Evil”.

”Verteller Kwadekracht zet tijdens de Horrorbosdagen alles op alles om bezoekers kennis te laten maken met de echte sprookjesverhalen. Deze zijn niet rooskleurig en liefelijk, maar juist angstaanjagend eng. Kwadekracht sluit zich gewoonlijk het liefst op in zijn duistere huis. Hij heeft een hekel aan onaangekondigd bezoek. De mensen die geprobeerd hebben zijn huis te betreden, zijn nooit meer levend buiten gezien. Nu
Kwadekracht door het Sprookjesbos loopt, is zijn huis onbeveiligd. Bezoekers kunnen proberen een kijkje te nemen in de broedplaats van alle scare-zones uit het Horrorbos. Pas wel op: het zou zomaar kunnen dat Kwadekracht een paar vallen heeft gezet”.

Naast de scare zones en spookhuis is er ook een Scary Square met een 4D bioscoop en een DJ. Aan entertainment geen gebrek.

 

Kijk voor meer informatie op:

Horrorbos