Europa-Park maakt zich klaar voor de nazomer. Het park laat het volgende weten omtrent Halloween:

Nu de zomer langzaam ten einde loopt en Europa-Park hopelijk nog een mooie Oudewijvenzomer tegemoet gaan, is bij het park en het bijbehorende resort alles in gereedheid gebracht voor een spannende nazomer. De afgelopen periode zijn veel nieuwe zaken toegevoegd en voor het eerst in de geschiedenis zal het attractiepark doorlopend geopend blijven tot 9 januari 2022.

Europa-Park: pompoenen en kerstbomen

Het park zal dit najaar een paar keer van kleed wisselen. Vanaf 2 oktober staat alles in het teken van Halloween. Het hele park kleurt oranje als het versierd wordt met zo’n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. Het park en de shows zijn dan een beetje griezelig, maar voor jong en oud nog steeds gezellig. Het park noemt dit ‘grie-zellig’! Echte horror-fans kunnen dit jaar weer op geselecteerde avonden terecht bij de Horror Nights – Traumatica. Op 8 november gaat HALLOWinter van start en duurt tot 27 november. Normaal gesproken zou Duitslands grootste attractiepark in deze periode gesloten zijn, maar blijft dit jaar open voor iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen. Alle attracties zijn gewoon in bedrijf uitgezonderd Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting (vanwege de ombouw voor de winteropenstelling). HALLOWinter loopt vloeiend over in het populaire winterseizoen dat zal duren tot 9 januari 2022. Nieuwigheden zijn er in het park volop. Vorig jaar is de compleet nieuwe attractie Piraten in Batavia geopend, dit jaar presenteert het park enkele nieuwe shows en een nieuw virtual reality-avontuur op achtbaan Alpenexpress.

Themahotels: overnachten in (Europese) stijl

De zes themahotels van Europa-Park vormen de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de parken. Hier is de afgelopen periode ook behoorlijk geïnvesteerd. Sinds het najaar van 2020 beschikt het nieuwe hotel “Krønasår” bijvoorbeeld ook over een eigen wellness- en fitness-afdeling. Hoewel het pal naast het waterpark Rulantica ligt krijgt het volgend jaar ook nog een eigen zwembad en extra suites.

Camping

Voor gasten die liever met de caravan, camper of tent eropuit trekken beschikt Europa-Park over een eigen camping. Nieuw is dat men hier niet meer op de bonnefooi kan aankomen. Om iedereen een staanplaats te garanderen is een reserveringssysteem ingevoerd. Hiermee konden al de huifkarren, blokhutten en tipitenten van het Camp Resort geboekt worden.

Voor een bezoek aan het Europa-Park Resort dienen gasten momenteel te beschikken over een reserveringsbevestiging of een ticket op datum. Voor toegang is de 3G-regeling van toepassing. Op www.europapark.de/info2021 staan de details over hoe men kan bewijzen dat men getest, genezen of gevaccineerd is. In de attracties, wachtrijen en overdekte ruimtes dient een mondmasker gedragen te worden. In het waterpark geldt deze plicht tot aan de kleedkamers. 

Wil je op de hoogte blijven over alles wat met Halloween te maken heeft? Sluit je aan op onze Discord server en praat mee.

De poorten van Traumatica zijn geopend