In oktober organiseert Warrior events 2 unieke horror evenementen in Groningen. The Great Purge is één van de evenementen waarbij je met een horror bus van het Suikerterrein naar een verlaten landhuis rijdt. The Breakout is een 3 uur durende adventure game met een horror experience die wordt georganiseerd in een verlaten fabriek in Scheemda.

Een verlaten fabriek en een verlaten landhuis om uren in te kunnen verdwalen. Sommige mensen krijgen er al kippenvel van de gedachten, maar voor organisatoren van Warrior Events waren dit de perfecte locaties voor hun nieuwe horror adventure games. Warrior Events organiseert en ontwikkelt een compleet nieuwe entertainment vorm, waarbij de bezoeker de hoofdrol speelt in een levensechte horror film. De verlaten locaties, het 3 uur durende spel en de 80 professionele acteurs laten je doen wanen in een horrorfilm die tot leven komt.

The Breakout, die voorheen zou worden georganiseerd in het ziekenhuis in Delfzijl, is terug en wordt in oktober georganiseerd in een verlaten fabriek in Scheemda. The Breakout was een razend succes en was binnen 8 dagen compleet uitverkocht. De nieuwe editie wordt alleen maar grootser en indrukwekkender, aldus organisator Alita Smit.

The Great Purge is ook een 3 uur durend evenement. Je hebt bij dit spel ook de optie om er een horror bus bij te bestellen. Deze zal vertrekken vanaf het Suikerterrein in Groningen. The Great Purge is een levensechte ervaring waarin de deelnemers moeten zien te overleven. Purgers zullen je achterna zitten en nergens ben je veilig. Alleen voor de echte waaghalzen.
Wat is nou eigenlijk een adventure game en hoe ben je hier op gekomen? Bedenker en organisator Alita Smit vertelt ons hoe:

“Ik ben altijd fan van Halloween evenementen geweest. Alleen vond ik het altijd zo jammer dat het alleen spooktochten waren of routes die je liep door huizen waar je alles van te voren wel kon voorspellen. Ik werd op een gegeven moment niet meer bang en het verrassende miste ik. Ik wilde het gevoel hebben alsof ik daadwerkelijk in een horror film was beland en zo ontstonden de adventure games. Een evenement waar je alle kanten op kan, wat verrassend is, waarin je het gevoel hebt daadwerkelijk in gevaar te zijn, waar je kan terugvechten en wapens kan verzamelen. Een ervaring wat levensecht lijkt.”

Hoe werkt het?

Via www.apocalypsegames.nl kunnen bezoekers een evenement kiezen en een kaartje bemachtigen. Let op: iedere deelnemer moet naast een ticket ook in het bezit zijn van een negatieve corona test, vaccinatiebewijs of herstel bewijs om mee te mogen doen aan het spel.

The Great Purge:
Bus vertrek vanaf suikerterrein.
Locatie: Verlaten Landhuis, Hoofdweg 24, Smilde (het is ook mogelijk om met eigen vervoer te komen)
Speeldata: 3, 4, 17, 18, 19, 24, 25, 26 september 2021 & 22, 23, 24 oktober, 29, 30 oktober en 31 oktober 2021

The Breakout:
Locatie: Verlaten Fabriek, Scheemdermeersterweg 37, Scheemda
Speeldata: 21, 22, 23, 24 & 28, 29, 30, 31 oktober