Het is eind september, en het seizoen is nu echt begonnen. Dit jaar trappen we af met Circus of Freaks in Eersel. Een event van Horror Productions Holland, die dit jaar terug zijn op een nieuwe locatie.

We bezoeken het event op vrijdag 24 september 2021. De 3de avond van het evenement in Eersel. Het was even zoeken naar de locatie, maar op een gegeven moment zagen we verlichting en wisten we waar we moesten zijn. Circus of Freaks wordt gehouden op het terrein van Kampeerboerderij de Molenvelden.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de circusdirecteur. Ik weet niet of de directeur nog een stem over heeft na dit weekend, maar hij was op een leuke interactieve manier bezig met alle bezoekers. Door hem werd de back story van zijn circus uitgelegd. Ook vertelde hij de 3 ervaringen waar we heen konden gaan.

Omdat we een lange rit achter de rug hadden begonnen we gelijk met een drankje bij de bijbehorende horeca gelegenheid De Schaapskooi. Bij de ingang waren genoeg zitplekken, zowel binnen als buiten. Er liep bediening rond maar je kon zelf ook wat halen. En de prijzen waren erg schappelijk.

Spookhuis en ervaringen

Tijd om het evenement te gaan ervaren. Het hele terrein was eigenlijk een grote scare zone, met verschillen clowns en artiesten. Omdat het te druk was bij het grote Circus of Freaks spookhuis werden we eerst naar 1 van de 2 andere ervaringen gestuurd. Dit was even zoeken en onduidelijk. Maar we waren binnen en kregen van een clown een soort 3D/prisma brilletje. Hiermee mochten we door een spiegeldoolhof. Iets unieks wat ik nog niet vaak heb gezien op een halloween event. Door de doorlopende stukken konden de clowns scares geven aan de andere kant van de ramen van het spiegeldoolhof.

De tweede ervaring was op dat moment erg druk dus we werden naar het grote Circus of Freaks spookhuis gestuurd. Hier hebben we even staan wachten, omdat je in groepjes van 2 á 3 personen naar binnen ging. Een spookhuis gebouwd door middel van bouwhekken en zeil. Alleen als je binnen was vergat je dat. Je liep van kamer naar kamer. In elke kamer werd er door acteurs een scene gespeeld. Soms was het een opdracht of een vraag. Op een ander moment was het een afleiding om een scare te geven. Een spookhuis wat leuk in elkaar zat en langer duurde dan ik vooraf had verwacht.

Terug om de tweede ervaring te doen. We wisten van tevoren niet wat we moesten verwachten. Al werd het snel duidelijk dat dit een hooded maze was (een spookhuis met een blinddoek). De route die je liep was erg kort, maar de voorshow maakte veel goed. De waarzegster en haar twee hulpjes gaven een leuke show en zette de sfeer van het spookhuis neer.

Conclusie

Na het doen van alle ervaringen hebben we nog heerlijk even na gepraat met de mensen met wie we waren. Hier kwamen we tot de conclusie dat het een geslaagde start was van het Halloween seizoen. Ja het is een kleinschalig evenement maar de sfeer doet er zeker niet voor onder. De acteurs zaten goed in hun rol en de grime zag er top uit. We zijn nu al benieuwd wat Horror Productions Holland volgend jaar op deze locatie gaat neerzetten.

Als dit een voorbode is voor alle evenementen dit seizoen, dan wordt 2021 een mooi jaar.