Walibi Holland is verplicht de reeds aangekondigde maatregelen tijdens de Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days aan te passen. Door een teruggedraaide beslissing van de Gemeente Dronten is het attractiepark nu genoodzaakt om toch te gaan werken met een coronatoegangsbewijs in de maand oktober.

Na de laatste persconferentie werd duidelijk dat het coronatoegangsbewijs niet verplicht is voor doorstroomlocaties. Op basis van de maatregelen vanuit de Rijksoverheid heeft het attractiepark na afstemming met de Gemeente Dronten dus besloten dat een coronatoegangsbewijs tijdens Halloween in Walibi Holland niet gehanteerd zal worden. De Gemeente Dronten heeft deze beslissing afgelopen vrijdag teruggedraaid. De Gemeente is van mening dat een aantal locaties in het park niet kunnen worden gekenmerkt als doorstroomlocatie. Met als gevolg dat een coronatoegangsbewijs wél noodzakelijk is om toegang te krijgen tot het attractiepark. Dit betekend dat iedereen de komende maand Walibi gaat bezoeken tijdens Halloween, een coronatoegangsbewijs dient te tonen.

Dit terugdraaien van de maatregelen door de Gemeente Dronten komt voor het attractiepark als een donderslag bij heldere hemel. “Wij zijn nog steeds in de veronderstelling dat wij in ons recht staan als doorstroomlocatie in de buitenlucht Halloween te organiseren zonder dat daarbij een coronatoegangsbewijs benodigd is” verteld Mascha van Taminiau, directeur van Walibi Holland. Helaas zorgt de herziene beslissing van de Gemeente Dronten voor een noodzakelijke aanpassing in de maatregelen en dat slechts één week voor de eerste halloween-dag. ‘Het team verantwoordelijk voor de operatie geeft 1000% om deze ommezwaai te implementeren. Ook alle gasten die al tickets hebben gekocht dienen geïnformeerd te worden over deze wijziging. Dit flipperkast-beleid van de gemeente brengt ons niet alleen slapeloze nachten maar stelt ons ten onrechte voor aanzienlijk meer kosten. Wij zijn ons aan het beraden hoe hiermee om te gaan.’ alsdus Taminiau.

Halloween Fright Nights en Halloween Spooky Days gaan aankomene weekend al van start. De eerste halloween-dag staat gepland op 9 oktober. De halloween-dagen zijn er nog tot het einde van de maand, de laatste dag staat gepland op 31 oktober 2021. Daarna zal walibi Holland haar poorten sluiten tot de opening in april 202.