Walibi Holland presenteert dit jaar een aantal nieuwe experiences voor de Halloween Fright Nights. Wrong Turn: into Darkness is misschien wel de grootste nieuwigheid. Het attractiepark uit de Polder deed behoorlijk mysterieus over wat er gebeurt tijdens deze experience. Inmiddels is het grootste Halloween event van de Benelux in volle gang en kunnen we melden wat er precies gebeurt tijdens deze nieuwe experience.

SPOILER: Wil je liever nog niets weten over wat er zich afspeelt op het vakantiepark nadat de Halloween Fright Nights in het attractiepark ten einde komt? Dan is dit het moment om weg te klikken.

Bezoekers nemen plaats in een voertuig. Nadat ze zijn ingestapt worden de zijkanten van het voertuig afgedoekt. Oftewel, bezoekers zien niet waar ze naar toe gereden worden. Het voertuig komt langs verschillende sets en scenes die behoorlijk groot zijn opgezet.

Ritverloop Wrong Turn; into Darkness

In de eerste scene komen bezoekers langs de reiziger wat Walibi in de promotie campagne heeft laten zien. De reiziger vertelt gedurende de rest van de Experience over de oorsprong van al het kwaad in de wereld. Bezoekers horen dit via de ingebouwde speakers in het voertuig. De 3 opvolgende scenes bestaan uit gigantische doeken en projecties, waarbij bezoekers wederom door de speakers de stem van de reiziger hoort. Hij vertelt over het ontstaan van kwaad in de wereld. In één van de scènes is te zien hoe dit uiteindelijk de wereld heeft aangetast. Het voertuig rijdt langs een imposante set waarbij bezoekers in de verte de verwoeste wereld zien. Onderweg stop je ook een aantal keer langs Darkness en zijn volgelingen. Na een aantal stops met meer backstory en scares van acteurs komt het voertuig uiteindelijk voor een wit doek te staan. Samen met opzwepende muziek wordt het doek omhoog getrokken, en staar je vrij letterlijk naar een pikzwarte scene. Vervolgens gaan er van alle kanten rookmachines aan en schiet plots een groot masker van Darkness naar voren. Nadat ook het karretje gevuld is met rook slaan de acteurs toe voor een laatste dosis scares. Hierna rijdt het voertuig weer terug richting de ingang/uitgang van de attractie.
Een bezoeker liet aan ScareZone het volgende weten: ”Wat mij opviel is dat de nadruk van de attractie meer ligt op storytelling dan scares. Het verhaal wordt op filmische wijze vertelt, en wekte bij mij de indruk op dat Darkness een vast personage bij HFN wordt. Fans die al jaren klagen dat er geen shows meer in het park te zien zijn, worden met Wrong Turn op hun wenken bediend”.
Tip aan de lezers: Ben je na het lezen van deze omschrijving van plan om de experience te bezoeken? Zoals al eerder verteld wordt het voertuig volledig afgedoekt maar gaat het doek enkel aan de rechterkant van het voertuig omhoog. De scare actors focussen zich daarom ook alleen maar op de rechterkant.

Tickets en data

Ticket voor Wrong Turn: into Darkness zijn nog beperkt beschikbaar. Bestel je tickets via de website van Walibi Holland.

De Fright Nights zijn elk weekend tot en met 31 oktober te bezoeken. Daarnaast is het event ook vanaf 21 oktober op de donderdag en vrijdag. De Spooky Days zijn op meer dagen te bezoeken. Dit is tot en met 31 oktober met uitzondering van 11 tot en met 15 oktober.

Wil je nou niets meer missen over de Halloween Fright Nights? Meld je ook vooral eens aan voor onze Discord server. Hier kan je alles over Halloween lezen en delen. En je blijft altijd als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes.

Volg ons ook op:

Facebook

Twitter

Instagram

Dit gebeurt er in de After Dark huisjes van Walibi Village