Een project van bijna twee jaar in voorbereiding maakte zijn debuut op de International Association Of Amusement and Theme Parks (IAAPA) expo in Orlando. Steamroller Technologies presenteerde hier met trots The Haunting Of Olivia. Deze griezelige ervaring bundelt licht, beweging, geluid en augmented reality om gebruikers een geweldige ervaring te bieden die niet snel vergeten zal worden.

Het bedrijf creëert normaal gesproken ervaringen voor attractieparken en andere attracties. Dit nieuwe project biedt een ander soort spookervaring die augmented reality combineert met fysieke effecten.

Bezoekers zitten in stoelen die op een bewegingsplatform staan. Gewapend met een spectrodetector kunnen zij de geest Olivia zien die zich door de kamer beweegt. De geest dwaalt rond in de kamer en heeft interactie met verschillende objecten. Hierbij zien bezoekers het werkelijke object in de echte wereld bewegen. Een voorbeeld hiervan is wanneer een boek van een boekenplank in de kamer valt. Door de spectrodetector in die richting te richten, zal Olivia worden onthuld en is er te zien waarom het boek uit de kast viel. De licht- en geluidseffecten zorgen voor een extra spookachtig gevoel.

Zullen dit soort experiences hun weg naar attractieparken en andere dagattracties kunnen vinden? Hoewel deze experience niet is ontworpen met die gedachte is er wel veel vraag naar. Steamroller Technologies zal er vanwege die vraag daarom meer aan moeten denken. Wie weet zullen we dit ooit gaan tegenkomen in Nederland.

Het bedrijf is inmiddels met een impressie gekomen:

 

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube