Bij het horen van de naam Kevin van den Bergh zullen er voor de meeste mensen geen belletjes rinkelen. En toch is de kans groot dat je zijn werk kent. Met meer dan 20 jaar ervaring is hij gespecialiseerd in de special make-up effects, maakt hij props en geeft hij verschillende workshops. Sinds 2011 heeft hij een eigen atelier in Zevenaar. Maar waar zou je hem dan van moeten kennen?

Kevin verzorgt special make-up effects voor film, tv, theater en nog veel meer. Zo verzorgt hij al sinds 2009 alle siliconen prosthetics van de TV-kantine. Daarnaast transformeert hij ook Alberto Stegeman in het programma Undercover in Nederland.

Horrorliefhebbers zullen het werk van Kevin vooral kennen uit Walibi Holland.

Nadat er voor de Halloween Fright Nights plannen waren gemaakt om een einde te maken aan het karakter Dr. Shock, moest er een nieuwe karakter opstaan. Dat werd uiteindelijk Eddie de Clown, gespeeld door Rudy Hellewegen. Kevin werd door het attractiepark uit Biddinghuizen gevraagd om een make-up te ontwerpen die geschikt was voor een enge clown. Die make-up bestaat uit 5 appliances gemaakt uit latex foam.

Benieuwd naar alle andere projecten van Kevin? Bekijk dan zeker eens de website.

De applicaties van de grime wordt vanaf dag 1 gedaan door Sebastiaan van der Ham.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube