In 2024 zal de Efteling een vernieuwd themagebied met nieuwe attractie openen op de plek van Spookslot. Dit betekent dat de attractie uit 1978 na de zomer de deuren zal sluiten. Volgens Directeur Fons Jurgens zal het nieuwe project recht doen aan het Spookslot en de muziek ervan. Deze uitspraak werd gelijk versterkt door de aanvraag van Danse Macabre als merknaam. Wat de nieuwe attractie zal worden is nog niet bekend.

Oplettende bezoekers hebben een medewerker van Garner Holt gespot in en rondom Spookslot. Garner Holt Productions heeft meer animatronics gecreëerd dan elk ander bedrijf in de geschiedenis. Het bedrijf is inmiddels een bekend gezicht in het sprookjespark. Zo staan er bijvoorbeeld animatronics van het bedrijf in Symbolica en Baron1898.

Onderstaande foto is geplaatst op het forum van pretpark.club.

De kans is dus aanwezig dat de nieuwe attractie een of meerder animatronics zal bevatten. Het park heeft zelf nog niks naar buiten gebracht.

Eerder lichtte ScareZone al een artikel van Stadsnieuws Tilburg uit waarin beweerd zou worden dat niemand minder dan Anton Pieck inspiratie haalde uit een Tilburgse kerk voor de creatie van Spookslot.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.