Tijdens Scare Event 2022 gaf Director Marketing & Sales Manuel Prossotowicz van Movie Park Germany een presentatie over de ontwikkelingen van het Halloween Horror Festival. Voorafgaand aan de presentatie vertelde Prossotowicz dat het Duitse filmpark wederom gaat samenwerken met Haunted Lantern. Dit bedrijf zullen de meeste kennen van het spookhuis Wrong Turn.

Het in 2018 geopende spookhuis Wrong Turn bevond zich op de plek van de gesloten darkride Ice Age Adventure. Het huis was gebaseerd op de gelijknamige horrorfilms en bezoekers moesten met een lantaarn de route afleggen. Deze zogenoemde haunted lanterns leken een eigen leven te leiden door op de meest spannende momenten het licht te doven. Bezoekers belandde hierbij in totale duisternis.

Haunted Lantern is het eerste interactieve ‘veilige licht’ voor mazes en andere walk trough attracties. Bezoekers die de lantaarn gebruiken wanen zich veilig totdat de speciale effecten starten. Het licht kan onder andere flikkeren, volledig uit gaan en van kleur veranderen.

Prossotowicz plaatste later op de avond via social media een story waarin er werd geposeerd met de eigenaar van Haunted Lanterns. De tekst erbij sprak boekdelen: ”If you know, you know”. Ook Haunted Lantern zelf liet weten dat de lantaarns dit jaar zullen terugkeren naar een maze in Movie Park Germany.

Of de lantaarns gebruikt gaan worden voor een nieuwe of bestaande experience wordt op een later moment gecommuniceerd. Hou ScareZone in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.