Heb jij altijd al gedroomd van je eigen spookhuis? Je kans is hier! Horror Tycoon is een spel waarmee je je eigen spookhuis kunt ontwerpen en bouwen. Zie hier de trailer en meer informatie over dit toffe spel.

Horror Tycoon is, zoals elk ander tycoon spel, een spel waarmee je je eigen spookhuis kunt designen. Door strategisch muren, deuren, “traps” en nepmuren te bouwen kan jij de bezoekers door het spookhuis leiden zoals jij dat wilt.

Fear Reputation

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Naast muren en deuren zijn decoratie en belichting ook enorm belangrijke elementen in een spookhuis en deze zijn ook volledig te customizen zoals jij dat wilt. Ook kun je kiezen om vooraf gemaakte kamers neer te zetten die al helemaal klaar zijn, deze hoef je dus alleen aan elkaar te plakken en je spookhuis kan open. Het spel werkt met een “Fear Reputation”, als deze te laag wordt trek je minder bezoekers en vang je dus ook minder geld om uit te breiden.

Politie

Voor de wat sadistische speler is er in Horror Tycoon ook een mogelijkheid om je bezoekers te vermoorden, maar let wel op. Zodra je dit doet moet je het bewijs weghalen want de politie kan komen om te onderzoeken wat er met je bezoekers is gebeurd.

Geplande release

De ontwikkelaar ‘Smidge Games’ werkt alleen aan dit spel en daarom duurt het nog wel even voordat de volledige versie naar buiten wordt gebracht. Nu is het alleen mogelijk om met een ontwikkelaarsprogramma mee te spelen en feedback door te geven om het spel beter te moeten maken. De geplande release van de volledige game staat nu op oktober 2023.

Horror Tycoon zal uiteindelijk het volgende bevatten:

  • 20 locaties
  • 50 scare attracties
  • 50 verschillende effecten
  • 200 bouwelementen (muren, vloeren, hekken, ramen etc.)
  • 200 decoratie items
  • 50 pre-build kamers
  • 10 thema’s
  • Meerdere opslagvakken zodat je meerdere huizen kunt bouwen
  • Steam Achievements
  • Een volledige soundtrack

Open Playtest

Op donderdag 19 mei staat een open playtest gepland. Daar is het mogelijk om een klein deel van de game te downloaden en te spelen. Deze is voor iedereen dus hou de Steam pagina van Horror Tycoon in de gaten!

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Volg ons op de social media kanalen en mis niets meer over horror en Halloween:

Discord

Facebook

Instagram

Twitter

Youtube