Het is mogelijk om een eigen geschreven horror gerelateerd artikel onder de aandacht te brengen op ScareZone.nl. Onderstaande review is ingestuurd door Richard uit onze Discord server.

Na een tijdje uitzoeken wat een leuk uniek uitje zou zijn kwam ik uit bij de Amsterdam Catacombs; een escaperoom gecombineerd met theater.

De reguliere escaperooms kennen we allemaal. Je moet de puzzels oplossen zodat je een ‘escape’ kan maken uit de kamer. Maar de Amsterdam Catabombs combineert dit met acteurs waardoor je volgens de makers een echte horrormovie ervaring kan krijgen.

Amsterdam Catacombs is 1 van de interactieve escaperooms van Logic Locks. Daarnaast hebben de makers nog ‘Secrets of Eliza’s Heart’ die ook in Amsterdam zit.

Let wel op dat je redelijk de Engelse taal onder de knie hebt, want de gehele experience is in het Engels.

Klokslag 15:00

We kregen via de e-mail het verzoek om niet eerder dan 15:00 aan te bellen op de locatie en niet de kerk binnen te gaan. Ja je leest het goed de naam Catacombs is letterlijk. Je zit in de catacomben van de Posthoornkerk in Amsterdam.

Het was 15:00 uur dus we belden aan en een duistere stem vroeg om the password. Na wat grappen proberen te maken van: ‘Hello we would like to come inside’ kwamen we erachter dat dit echt niet zal werken. En dus vertelden we het password ‘My soul is sacred’ daarna begon de duistere stem te lachen en ging de poort open.

Toen we eenmaal het terrein opliepen en voor de deur wachten deed een duistere man de deur open. De acteurs zaten vanaf het begin in hun rol. Je moest daarna nog een QR-code scannen voor het akkoord gaan met de huisregels en daarna betrad je de catacomben. Vanaf hier begint de expierence al en wordt je meegenomen door het verhaal. 

Je gaat hierna de verschillende kamers in met je team om de puzzels op te lossen. Als alle kamers geopend zijn heb je op een gegeven moment alle kamers ook weer nodig dus ze gebruiken de ruimte die ze hebben optimaal.. Je krijgt ook een codewoord mee als het iets te heftig voor je wordt, want er zit een deel in die voor sommigen als erg eng kan worden ervaren. Op een gegeven moment is zelf dat codewoord niet meer geldig en krijg je een Grand Final act. En die zat erg goed in elkaar. 

Je vindt een portofoon en houdt deze goed bij je. De acteur waarschuwt je hierdoor voor duistere dingen. En mocht je er niet uit komen krijg je hier tips door. 

Ons team

Wij speelden dit met 2 personen. Je mag teams maken van 2-6 spelers. Mijn eigen mening is om het met 2-4 spelers te doen anders wordt het gauw te veel en te vol in de kamers. Het begintarief ligt op €150.- voor 2 personen en per persoon komt er €17.- bij. Je speelduur is gemiddeld 90 minuten. Erg prijzig vergeleken met andere escape rooms dus je verwachtingen liggen vrij hoog. De aankleding waren in de kamers erg mooi, alleen in de pre-rooms erg kaal en werd je af en toe een beetje uit de ‘scary’ beleving gehaald door de afwerking. Echter, in de kamers zelf mede ook de vorm van de catacomben waren prachtig! 

Na zoals eerder benoemd de Grand Final wordt je op het einde half wel half niet in de beleving gehouden. Ze vragen of je een positieve review wilt achterlaten en dat je de andere escaperoom met korting wilt bezoeken die alleen op dat moment geldig is.  En dit gebeurde terwijl ze nog wel en niet in hun rol zaten. Dit was erg jammer maar over het algemeen een goeie escaperoom met een leuke toevoeging met acteurs, die je als Halloween liefhebber zeker eens bezocht moet hebben.

Wil jij ook een eigen review artikel publiceren op ScareZone? Mail dan naar redactie@scarezone.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan.

Lees hier meer reviews.