Elk jaar heeft Traumatica weer een enorm goed achtergrondverhaal om het event in te luiden. Dit jaar is daar zeker niet anders in. In 2022 komt Traumatica met het thema: Festival of Fear.

Nadat de ‘Rotters’ waren vermenigvuldigd en de bunker van het verzet hadden aangevallen, was er geen genade meer. Ondanks dat het verzetsleger veel ervaring had en de pure wil om te overleven, maakte ze geen schijn van kans… niemand heeft het overleefd. Degene die waren gebeten veranderde of direct in Rotters of ze werden direct vermoord door de rest om ze te sparen van het verschrikkellijke einde. Het verzet is nu geschiedenis en de Rotters lopen doelloos rond het Traumatica terrein om meer slachttoffers te vinden.

Nadat het gevecht over was, trokken de fracties zich terug.

Dragoş Shadowborn was op zoek naar een manier om te overleven samen met zijn supporters en heeft er een gevonden. Hij lokt zijn slachtoffers in een waxpoppen museum en op het moment dat ze denken dat ze veilig zijn, worden ze deel van de tentoonstelling. Om het bloed te conserveren, wordt het voedsel overgoten met wax en bewaard. Om zo te zorgen dat er nog wat overblijft voor het geval dat alles weeer slechter wordt.

De ‘Pack’ is gevlucht en maar een paar zijn achtergebleven, wat een enorme fout bleek te zijn. De reizende mensen, die zich hadden gevestigd op het ontnomen terrein van Rulantica, hebben de laatste ‘Packs’ van hun soort gevangen. Ze spendeerde het laatste deel van hun leven als attracties in de kinderboerderij of als speeltjes van de dansers van ‘Skin Deep’. Hun clubhuis is veranderd in een tafeldansbar en motel, welke bezoekers lokken met de schoonheid van elk individueel lichaamsdeel.

In de kinderboerderij zijn de leden van de Pack trouwens niet de hoofdattractie. Tussen creatures in kooien en andere bezienswaardigheden is er altijd iets nieuws te ontdekken. Toch is de manager nooit te vreden en altijd hongerig voor meer. Ze zijn altijd opzoek naar nieuwe attracties.

Er zijn ook nog een paar van ‘the Fallen’ over, sommige van hen werken als bedienden voor Dragoş Shadowborn in het wax museum,  wanhopig om een deel uit te maken van de ‘Shadows’ op de een of andere manier. Maar Madame Monroe, de waarzegster, heeft een andere gast meegenomen die het laatste deel van ‘the Fallen’ dieper en dieper in gekheid duwt. Ieder ander die voet zet in het huis zal zonder aarzelen op brute wijze zijn ziel verliezen.

‘The Relentless Ghouls’ bleven in hun grot en onderzochten de nieuwe schepsels vanaf daar. Omdat Dragoş Shadowborn het huis van de Ghouls nodig had als zijn voedsel opslag, maakte ze een deal: de geconserveerde lijken mochten daar bewaard worden en als betaling kregen de Ghouls de paar bezoekers die het op bijzondere wijze helemaal hebben gered tot de catacomben van het wax museum.

De verzetsbunker heeft lang leeggestaan en trok de aandacht van een van de reizigers: Grim en zijn mensen. Wat willen clowns nog meer dan een eenzame plek met genoeg mogelijkheden om vallen te zetten?! Met alles wat ze konden vinden in de verlaten bunker, perfectioneerde ze ‘The Funhouse’. Iedereen was, natuurlijk, meer dan welkom. Maar een paar hebben het ook voor elkaar gekregen om het huis te verlaten nadat ze daar naar binnen zijn gegaan. Een ding wat daar zeker achterblijft, zijn je gedachten…

ScareZone heeft deze tekst voor jou vertaald! Lees het origineel op de website van Traumatica in het Duits, Engels en Frans.

Traumatica: Festival of Fear draait van 28 september tot en met 12 november 2022.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Traumatica? Join onze Discord!