Het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany kan meer verspreiden dan alleen angst en duisternis! Samen met de Amerikaanse organisatie ‘Haunters Against Hate‘ organiseert Duitslands grootste film- en themapark op 1 oktober 2022 een gezamenlijke Halloween Event Day voor meer gelijkheid en tolerantie. De Halloween scare actors (Die vaak ‘haunters’ genoemd worden in de community) zullen centraal staan ​​in de actie en de aandacht vestigen op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Als onderdeel van deze samenwerking zullen gedurende de dag en avond verschillende activiteiten zijn in Movie Park. Het is het eerste ‘Haunters Against Hate’-evenement in een themapark en ook het eerste evenement van zijn soort in Europa. Met dit speciale evenement geeft Movie Park Germany het Halloween Horror Festival niet alleen een nog internationaler karakter, maar brengt het ook wat licht in de duisternis: het park steunt het goede doel en doneert 1.500 euro aan de thematisch bijpassende organisaties.

“We zijn verheugd om samen te werken met ‘Haunters Against Hate’ om een ​​Halloween Event Day te organiseren en een sterke boodschap uit te dragen waar we ook achter staan ​​met onze eigen bedrijfswaarden”, zegt Thorsten Backhaus, Managing Director van Movie Park Germany. “De Halloween-scene in de VS is enorm en als film- en themapark met Amerikaanse invloed zou deze samenwerking niet passender kunnen zijn. We kijken nu al uit naar de dag en delen samen ideeën.”

Om een ​​voorbeeld te stellen in het kader van het Halloween Horror Festival, zal Movie Park Germany zich op 1 oktober niet alleen van zijn bekende enge en donkere kant laten zien. Bijpassende symboliek: In de schemering worden sommige locaties van het park en het entreegebied verlicht in regenboogkleuren. Het Event Center zal ook worden ingericht om een ​​boodschap van gelijkheid en tolerantie uit te zenden. Een grote parade met de HAH-oprichter en de monsteracteurs van het park is gepland om de Halloween-avond te beginnen. Hier zullen de monsters van alle acht horrorhuizen van Movie Park en de straatartiesten Horrorwood Boulevard op en neer lopen begeleid door bijpassende muziek en visueel verschillende thema’s in een parade. Ook staat er een fotopunt op het programma. De Photo Magic Shop wordt voor deze gelegenheid gebruikt en heeft een passend thema voor het evenement. Overdag kunnen gasten op de foto met de vereniging “Biker4Kids” en hun motoren. ‘s Avonds nemen de monsters de rode loper over. Ook zullen er diverse informatiestands aanwezig zijn.

Ook een paneldiscussie zal deel uitmaken van het programmaschema. Om 15.30 uur komen uitgenodigde sprekers samen in de Warsteiner Saloon om te vertellen over hun eigen ervaringen en de huidige uitdagingen in de samenleving op het gebied van discriminatie en pesten, evenals het doel om te werken aan een gemeenschap met meer tolerantie en gelijkheid. Influencer en contentmaker Meik Gudermann, die zijn socialemediaplatforms omschrijft als een “veilige plek”, zal zich bij het panel voegen en vertellen over zijn persoonlijke ervaringen met haat en discriminatie. De vereniging “Biker4Kids” en Manuel Prossotowicz, Halloween-projectmanager van Movie Park Germany, zullen ook op het podium plaatsnemen. Natuurlijk zal ook de oprichter en voorzitter van Haunters Against Hate ook onderdeel zijn van het panel, Paul Lanner, die al meer dan tien jaar actief is in de Halloween-industrie en vanuit de VS naar Movie Park Germany reist voor dit evenement.

Dit evenement in Movie Park is ook een hoogtepunt voor de Amerikaanse organisatie en tegelijkertijd een première in Europa. Het ‘Haunters Against Hate’-initiatief werd bijna zes jaar geleden geboren, toen een tragedie plaatsvond in de nachtclub Orlando Pulse en eindigde in een bloedbad waarbij 49 mensen omkwamen en 53 anderen gewond raakten. De slachtoffers waren allemaal mensen uit de LGBTQ+-scene. Veel hatelijke opmerkingen die werden gemaakt in de Halloween-gemeenschap leidden vervolgens tot het ontstaan ​​van ‘Haunters Against Hate’. Met de hulp van Lanner werd een non-profitorganisatie ontwikkeld die haunters een stem geeft om zichzelf en de uitdagingen waarmee ze in het leven en in de halloween gemeenschap worden geconfronteerd te uiten, door ze zich geaccepteerd en welkom te laten voelen. Met de verkoop van merchandise, congresoptredens, speciale HAH-avonden in horrorhuizen en de ‘Haunters Against Hate’-evenementen, is er geld ingezameld dat is gedoneerd aan verschillende LGBTQ+-organisaties in de Verenigde Staten, van Alaska tot Virginia. Daarnaast hebben Paul Lanner en zijn collega’s een “Book of Haunters” gelanceerd waarin scare actors hun eigen verhalen en ervaringen vertellen met haat, pesterijen en vooroordelen. Voor de tweede editie van dit boek is een samenwerking met Movie Park Germany tot stand gekomen.