Een van de nieuwe toevoegingen dit jaar in Movie Park Germany is Hell House. Dit huis hebben wij van Scare Zone kunnen zien in een preview bij de persavond. Hier lees je het hele verhaal en wat we ervan vonden.

Het verhaal

Spencer Mayfield was, zoals vele andere filmmakers, een jonge man met grote dromen. Hij zou het helemaal gaan maken in de dynamische, bloeiende filmindustrie en hij was bezeten van rijkdom en roem. Maar na jaren van mislukking werd hij zwaar depressief en nam een besluit dat zijn hele leven volledig zou veranderen: Om zijn filmstudio succesvol te maken, nodigde hij een medium bij hem thuis uit die tijdens een sessie een duistere macht moest aanroepen. Nog diezelfde nacht heeft Spencer Mayfield zijn hele gezin en personeel op een gruwelijke manier vermoord. een kwade demoon had zich van hem meester gemaakt en bracht hem ertoe de duistere kant van de filmindustrie in Hollywood te realiseren.: De Horrorwood Studio’s.

Het vervallen herenhuis is nu een popuilaire “Lost Place”. Maar het zogeheten “Hell House” is in je eentje en te voet nauwelijks te bereiken – alleen speciale tourguides kennemn de weg en weten waar het huis zich op het gigantische studioterrein bevindt. En dat is de start van een nieuw avontuur voor de moedige bezoeker. Want wie in de bus van de Lost Place Explorer Tour stapt, vertrekt naar een zielloos oord waar de duivel achter iedere muur op zijn prooi wacht…

Blinddoek

Zoals in het voorverhaal al is aangegeven, Hell House is nauwelijks met de voet te bereiken. Mensen die een bezoek willen maken staan in de wachtrij die voorheen gebruikt werd voor ‘Insidious – Chapter 2’. Daar krijg je onder andere een vlog te zien van Felix met zijn YouTube kanaal ‘Lost Place Explorers’. Hij vertelt het volledige voorverhaal en daarna gaan de deuren open. Vervolgens krijgen bezoekers een blinddoek mee die in de bus, de Lost Place Explorer Tour, gedragen moet worden. Bij aankomst bij het huis mag de blinddoek af en zie je links van je het indrukwekkende herenhuis. Nadat je nog kort hebt gewacht ga je met groepjes van maximaal 10 mensen naar binnen.

Het huis bestaat uit 14 ruime kamers waarbij de grootste zorg is gedragen om dit er zo realitisch mogelijk uit te laten zien. De muziek in het huis is afkomstig van IMAscore en de mediacontent is uitgevoerd door IMAmotion. De duivelse sets in de oude villa werden gebouwd door de talentvolle medewerkers van de firma Dekowerk, die ook de decors verzorgen voor de horrorhuizen “Slaughterhouse” en “Wrong Turn”.

Goed om te weten

‘Hell House’ is een zeer immersieve experience waar je goed te been voor moet zijn. Er wordt veel gewerkt met doorgangen waar je flink overheen moet stappen, moet bukken of kruipen.

Mijn ervaring

De algemene beleving duurt zo’n 20 minuten, dat is inclusief busrit heen en terug. De wachtrij waar het voorverhaal wordt verteld rekenen we daar niet bij mee. Het dragen van de blinddoeken in de bus is wat onwennig en voelt een beetje onnodig. Toch is het wel een verassing als je eenmaal aangekomen bent bij het huis en je ziet hoe prachtig die er van buiten uitziet. Eenmaal aangekomen heb je nog een korte wachtrij maar die gaat vrij snel voorbij. Omdat wij met groep van 4 naar binnen zijn gegaan hebben wij een zeer immersieve ervaring gehad. Ik denk dat als dit aantal naar 10 personen gaat, dat dan een deel van de ervaring komt te vervallen.

Het huis van binnen ziet er prachtig uit. Zoals Manuel Prossotowicz, de Halloween-Projectmanager van Movie Park Germany, ook al aangaf; alle decoratiestukken zijn antiek. Er is grote zorg gedragen om uit alle hoeken van Duitsland, Nederland en Belgie de ideale meubelstukken vandaan te halen om dit spookhuis echt te laten leven. Zelfs de ramen zijn weggehaald bij oude slooppanden zodat deze echt de indruk geven dat het huis al 100 jaar bestaat.

In het begin van het huis zaten zeker een aantal zeer goede scares. Waarna dit een beetje verviel in vooral veel afleidende rollen. De meeste Scare-Actors waren zeker goed ingewerkt maar er was in een aantal kamers niet goed nagedacht over een eventuele scareplek. Ook mist er aan het einde een finale waardoor je, als je eruit komt, denkt: ‘Oh dit was het?’. Dat gezegd hebbende, het is wel een enorm immersieve experience. Het huis leeft echt en de scareactors brengen het verhaal enorm goed over.

Hell House kost 12 euro voor een bezoek. Dat is dus inclusief de busrit en de blinddoek waar ‘Hell House’ op staat geprint. Voor de algehele ervaring vind ik 12 euro iets te veel maar we moeten niet vergeten dat dit huis nog in de kinderschoenen staat en vanaf hier alleen nog maar kan groeien. Ik heb ondanks de prijs wel enorm genoten van Hell House en ga deze zeker nog een keer doen. ‘Hell House’ is naar mijn mening een van de beste experiences die Movie Park Germany ooit geboden heeft.