De eerste draaiavond van het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany is nu officieel een feit. Dit jaar heeft het park geïnvesteerd in 3 nieuwe ervaringen en een aantal verbeteringen voor al bestaande dingen. Wat zijn nou eigenlijk de getallen waar de 24e editie op draait?

8 spookhuizen

Op de 27 openingsdagen van het park zijn elke avond maarliefst 270 Scare Actors te vinden. Deze zijn verdeeld over 8 spookhuizen, 3 scarezones en een horror live-show. Door het park heen zijn 3 attracties omgetoverd naar een halloweenthema: MP-Xpress wordt ‘Baboo Twister Express’, de Movie Park Studio Tour krijgt weer zijn ‘Final-Cut’ overlay en de High Fall krijgt weer zijn Terror Tower variant.

4000 kilo

Meer dan 2000 liter nepbloed en 3500 liter rookvloeistof vullen de huizen en het park met gruwelijke taferelen. Om het park te decoreren is 4000 kilo aan pompoenen neergezet. Deze staan overal verdeeld door het park net zoals de 500 strobalen en 6000 maisplanten.

Haunted Lantern

Secrets of St. Elmo heeft ook een update gehad. De pistooltjes zijn vervangen door 30 lantaarns van Haunted Lantern die onder andere ook op Scare Me en bij Horror Zone staan. Bij de nieuwe Freak Show staan op z’n minst 10 artiesten op het podium.

5 kilometer

Bij Hell House, het nieuwste pareltje van het park, zijn er maarliefst 7 maanden overheen gegaan voordat het eindproduct werd bereikt. 3 maanden voor het plannen en 4 maanden voor de bouw hebben een prachtig huis van 1000 vierkante meter gerealiseerd. Het technische team heeft 5 kilometer kabel gebruikt om 20 geluidsboxen aan te sluiten in de 14 top gedecoreerde kamers. Nadat er 1500 liter verf is gebruikt voor de muren, konden de 120 lampen opgehangen worden.

Mapping Show

De nieuwe Mapping Show is door het 6 koppige team van IMAscore/IMAmotion in 3 maanden tijd gecreëerd. De 3 minuten durende show is dankzij 1 grote projector te zien die vergezeld wordt door 4 vuureffecten. Ook de horrorfilm IT uit 2017 is teruggekeerd in de Roxy 4D bioscoop. De 18 minuut durende voorstelling is elke dag elke 30 minuten te zien tijdens het Halloween Horror Festival.

Wil je mee praten over deze getallen? Join onze Discord.

Laat in een comment hieronder weten of je het leuk vindt dat wij deze getallen hebben uitgezocht. Dan doen we dit vaker!