Buiten de Halloween Spooky Days keert vanaf vandaag natuurlijk ook de Halloween Fright Nights terug met de bijpassende slogan: ‘The Gates Are Open’. Een hoop keert terug maar er zijn ook een aantal nieuwe dingen te beleven dit jaar. We zetten alles kort op een rijtje.

Nieuw

Om te beginnen met de nieuwe dingen: Eddies Festival of Freaks, Camp of Curiosities, Slaughterhouse en een Bushman Trail.

Dit jaar krijgt Eddie weer een eigen zone gevuld met al zijn Freaks. Gruwelijke optredens worden afgewisseld met bijzondere taferelen en uiteraard een flinke dosis scare actors, ieder met eigen karakters en verhalen. Eddies Festival of Freaks vindt dit jaar plaats in het voormalige Firepit en ook Campsite of Carnage is omgetoverd tot Camp of Curiosities. Bij Camp of Curiosities kom je de meest gruwelijke freaks tegen die je maar kunt bedenken, deze route zal lopen langs verschillende caravans die tot het circus van Eddie behoren. Ontsnap jij aan de Freaks? Camp of Curiosities kost voor een los ticket 7,50 en is ook onderdeel van de R.I.P. pass.

Het nieuwste spookhuis van dit jaar is Slaughterhouse. Bezoekers van dit spookhuis gaan op sollicitatiegesprek bij een slachthuis. Gaat je gesprek goed? Dan mag je gelijk beginnen maar wees voorzichtig, zometeen hang jij tussen het vlees. Slaughterhouse heeft al veel ophef veroorzaakt doordat dierenrechtenorganisaties dit een verheerlijking van vlees eten vinden. Een ticket voor Slaughterhouse kost 20 euro. Slaughterhouse is een alone experience. Dit betekend dat je hoe dan ook in je eentje door dit spookhuis heen zal moeten.

Heb je net alle nieuwigheden achter de rug en ben je goed geschrokken? Nergens tijdens de Halloween Fright Nights kom je dit jaar tot rust. Een slimgelegen bushman trail zal je de stuipen op het lijf jagen op het moment waar je het het minst verwacht. Goed verstopt in de bosjes komen deze bushman plots tot leven.

Haunted Houses

De haunted houses die terugkeren dit jaar zijn: Below, Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock en The Clinic.

In Below stap je een riool binnen waar je met een waterpak op onderzoek uitgaat naar wat er precies aan de hand is met de zogenoemde ongedierte plaag. Het vaste onderzoekersteam is niet teruggekeerd, overleef jij dit wel?

In Jefferson Manor betreed je het landhuis van de Jeffersons. Dit huis wordt al jaren geteisterd door geesten en jij mag een kijkje nemen.

In The Villa speel jij de hoofdrol in de meest bekende horrorfilms! Je ziet de bekendste films terug zoals IT, Scream, The Exorcist en nog veel meer. Dit keer ben jij het target.

In Psychoshock kom je een ziekenhuis binnen die veranderd is in een gekkenhuis. De patiënten hebben de dokters weten te overmeesteren en hebben de boel overgenomen. Ontsnap zo snel mogelijk aan deze gekken.

The Clinic betreed je net zoals Slaughterhouse alleen. Je wordt op een brancard gelegd en beleeft je eigen dood na een mislukte operatie. Dit huis is meer een show dan een spookhuis maar als het je toch te heet onder de voeten wordt heb je een safeword waarmee je direct de experience kan stoppen. Je kan daarna niet verder gaan.

Wicked Woods

Ook de walktrough Wicked Woods zal dit jaar weer een terugkeer maken. Heksenjagers proberen het bos vrij te maken van de vreselijke heksen die het bos teisteren. De heksen vechten echter terug. Het is aan jou het doel om de heksenjagers te helpen en te ontdekken waar de heksen zich schuil houden. Een ticket voor Wicked Woods kost je 12 euro.

Scarezones

Naast Eddies Festival of Freaks en de bushmantrails keren de oude scarezones terug: Nightmares, Villains, Tangled Twigs en Pirate’s Cove. Deze zones zijn minder interactief dan overdag en meer gericht op het schrikelement. Alle scarezones zijn te betreden zonder extra kosten.

Dinner Experience

Vorig jaar heb je de Dinner Experience kunnen beleven in The Clinic of in Campsite of Carnage. Vanaf dit jaar is deze maar op een plek te beleven en dat is bij Camp of Curiosities. De dinner experience bestaat uit veel eten, drinken en entertainment van Freaks uit Eddies circus, een rustig etentje zal het in ieder geval niet worden.

R.I.P. Pass

Dit jaar kun je ook weer voor 40 euro de R.I.P. Pass aanschaffen, hiermee krijg je toegang tot Jefferson Manor, The Villa, Psychoshock en Camp of Curiosities. Voordeel: je hoeft niet in de enorme wachtrijen te staan, je kan zo naar binnen. Als je al die huizen los zou aanschaffen ben je 30 euro kwijt maar je kan ze ook in een haunted package kopen voor 26 euro

Als je de Halloween Fright Nights wilt bezoeken en alle experiences met een R.I.P. Pass wilt bezoeken, dan ben je zonder dinner experience al 104,50 kwijt, daarbij zit de entreeprijs van ruim 40 euro nog niet bij.

De Halloween Fright Nights begint vandaag op 8 oktober en gaat door tot 30 oktober op geselecteerde dagen. Het spannende avondprogramma start om 18:00 maar een aantal Haunted Houses zijn ook al eerder te bezoeken.

De tickets voor de Halloween Fright Nights, spookhuizen en experiences zijn te bestellen via de website van Walibi Holland. 

Ben je benieuwd wat er voor 18:00 allemaal te beleven is bij de Halloween Spooky Days? Lees het hier!

Wil je meepraten over de Halloween Fright Nights en andere events ontdekken? Doe dat op onze Discord!