In 2024 opent Danse Macabre in de Efteling. Deze nieuwe attractie krijgt een uniek en spectaculair ritsysteem dat nog nergens ter wereld is te vinden. De bezoekers zullen straks dansen in een spookspektakel vol duistere wendingen op muziek van het gelijknamige muziekstuk. 108 bezoekers kunnen gelijktijdig plaatsnemen in een van de 6 koorbanken. Alle koorbanken staan op 6 draaischrijven die samen op 1 grote draaischijf van 18 meter doorsnede staan. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen, dalen, ronddraaien en vallen. Danse Macabre wordt onderdeel van een compleet nieuw thema gebied. Het gebouw van 20 meter hoog wordt omgeven door een mysterieus decor. Het thema gebied met horeca, retail en bijpassend entertainment vormt straks het griezeligste stukje Efteling.

Uniek ritsysteem

Intamin, de gerenommeerde Zwitserse fabrikant van pretparkattracties, heeft in nauwe samenwerking met de Efteling een compleet nieuw ritsysteem voor Danse Macabre ontwikkeld. De spannende attractie is een combinatie van verschillende bestaande attractieonderdelen en is daarmee uniek in de branche. Danse Macabre is het beste te omschrijven als een thrill ride met immersieve showtechniek. 

Familie Charlatan

Danse Macabre komt te liggen in het griezeligste stukje Efteling, het Huyverwoud. Passend bij het nieuwe themagebied introduceert de Efteling nieuw entertainment. Vanaf 19 november kunnen bezoekers vlakbij het bouwterrein van Danse Macabre alvast kennismaken met de familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda. De familie Charlatan trekt al generaties lang de wereld rond. Na vele omzwervingen hebben ‘Professor doctor’ Virginie Charlatan en haar man Otto hun intrek genomen in het Huyverwoud. Vooral Virginie weet het zeker. Haar hele leven is een voorbereiding geweest om te landen op deze griezelige plek.

Aflevering 1- The Making-of: Danse Macabra

Naast alle informatie die de Efteling nu bekend heeft gemaakt hebben zij vandaag ook de eerste Making-of gedeeld.

Ontwerper Jeroen Verheij legde eerder al uit: De oplettende kijker gaat straks ook een aantal elementen van Spookslot weer terug herkennen in de nieuwe attractie. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de Danse Macabre, het prachtige klassieke muziekstuk wat zo onlosmakelijk verbonden is met griezelen in de Efteling, terugkeert. Onze gasten gaan op een geheel nieuwe manier de Dans Macabre beleven. 

Danse Macabre komt op de plek waar voorheen Spookslot stond. Deze attractie was na 44 jaar trouwe dienst op. De Efteling nam bezoekers in een video mee achter de schermen waarbij 3 makers herinneringen ophaalde.