The Horror Zone stond al geruime tijd op de lijst om eens te bezoeken. Op zaterdag 12 november was het dan eindelijk zover. Na alle goede verhalen was het mijn beurt om het terrein van Maple Farm Adventures te bezoeken. Het eerste gevoel was daarbij gelijk al goed. De bordjes langs de weg lieten al netjes zien waar ik moest zijn. Voor de ingang van het terrein ligt een mooi groot grasveld waar bezoekers hun auto’s konden parkeren. Ik was een klein half uurtje te vroeg dus ik begaf mij naar de brandende vuurton voor de ingang om rustig af te wachten op wat komen ging.

Het is inmiddels 19:00 uur en ik liep naar het eerste spookhuis van de avond; The Lockup. Om er te komen stak ik het plein ‘The Courtyard’ over en ondanks dat er zich op dat moment nog weinig bezoekers begaven straalde het al een bepaalde goede sfeer uit. De combinatie van horeca, vuurtonnen, muziek, belichting, huizen en de bosrijke omgeving maakte van dit terrein een fijne plek om te zijn.

The Lockup

Na een kleine vertraging opende het eerste spookhuis haar deuren. Ik werd welkom geheten door een receptioniste en al snel werd duidelijk dat ik mezelf in een soort aankomstgebouw voor patiënten bevond. En zo werd ik ook behandeld. Na wat informatie te hebben gegeven volgden een reeks kamers waar doktoren en patiënten zich afwisselden. En hoewel ik de scares niet verrassend vond maakte juist de verhaallijn het boeiend en leuk om doorheen te lopen. Er word op allerlei manieren interactie met je gezocht en ondanks dat het de allereerste run van de avond was, zaten de scare actors er al redelijk lekker in. Ik kon ook duidelijk zien dat ze er allemaal zin in hadden, want dat straalde ze op de een of andere manier ook uit. Een leuke opener van deze avond.

The Cells

Het volgende huis was The Cells. Wederom wordt ik meegenomen in een verhaal wat aansluit op het overkoepelende thema van dit event. De bewakers waren overtuigend en de patiënten maakte de chaos uiteindelijk compleet. Het concept van dit huis vond ik erg leuk bedacht. Het verhaal over dat patiënten de boel overnemen klonk mij niet heel onbekend in de oren maar doordat bezoekers zelf ook worden opgesloten maakte het voor mij ontzettend leuk. De constant knipperende stroboscopen zorgde voor extra chaos. En hoewel het huis niet al te groot was bleef ik toch een geruime tijd binnen. Nu ben ik zelf wel van ‘hoe meer chaos, hoe beter’ dus om dit huis nog chaotischer te maken door middel van harde muziek of iets dergelijks zou ik alleen maar toejuichen.

Greywood Manor

Het spookhuis Greywood Manor was misschien qua storyline en decoratie het beste. Na ontvangst in de theekamer werd ik meegenomen waarna ik mijn weg vervolgde langs aangeklede kamers en overtuigende scare actors. Ook hier vond ik de scares wat voorspelbaar maar doordat ik door een verhaal liep ergerde ik mij daar totaal niet aan.

Boswandeling

De laatste experience van deze avond was Forest View County Park – Run Away! Hier heb ik uiteindelijk ook het langste voor gewacht. Gewapend met een haunted lantern trok ik door de bossen waar uiteraard gevaar op de loer lag. Ik hou altijd wel van een bosrijke omgeving dus het zal je vast niet verrassen dat ik dit een toffe experience vond. Het is tevens ook de langste experience van deze avond. Sommige stukken waren enorm donker waardoor ik geen hand voor ogen zag. Op dit soort momenten komt de haunted lantaarn het meest tot zijn recht. De verschillende kleuren en animaties van de lantaarn bepalen voor een deel de sfeer tijdens de tocht. Deze experience zat verder wel goed in elkaar. Spannende momenten wisselen zich af met momenten waar je iets meer lucht krijgt. Voor sommige scare actors zit er een behoorlijke uitdaging in om een goede scare te geven omdat zij vanuit de bossen op je af komen rennen. Die afstand is op sommige momenten vrij groot waardoor je in mijn ogen een stuk lastiger aan een geslaagde scare komt. Al met al zaten de scare actors er ook hier weer lekker in met hier en daar een uitschieter. En ik denk ook wel dat deze experience mijn favoriet is van de dag. En dat ligt hem vooral aan de bosrijke omgeving, de haunted lantern en de leuke afwisseling van de verschillende omgevingen + scare actors.

Conclusie

The Horror Zone is een evenement waarbij de kwaliteit en gastbeleving voorop staat. En dat merk je aan alles. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik ergens te lang voor heb moeten wachten. Er hing een gemoedelijke sfeer en scare actors zochten vaak de interactie op. De kracht van dit event ligt in mijn ogen voor het grootste gedeelte bij de verhaallijn van Greywood Asylum wat je zowel op het plein als in alle huizen voorbij ziet komen. Daarnaast vond ik de overtuigende spelende scare actors erg goed. Ze nemen je constant mee door het verhaal en zorgen ervoor dat je het echt gaat geloven. In combinatie met het totale aanbod heb ik gewoon een enorm toffe avond gehad die voorbij is gevlogen. De ticketprijs van €24,95 en dan ook erg netjes. En dat geldt ook voor de ontzettend goede horeca op het terrein. Ook daarin leveren ze kwaliteit voor een zeer nette prijs. Ja ik ben positief verrast over dit evenement. De goede verhalen zijn niet gelogen. Ik heb nu al zin in de volgende editie en ben benieuwd met welk verhaal ze dan weer komen. Chapeau!

Het event draait nog op vier dagen. Tickets bestel je hier.

Maar wat betekent dit voor de score? Scroll naar beneden en kom erachter.