Movie Park Germany heeft een druk halloweenseizoen achter de rug waarbij het Halloween Horror Festival op 27 dagen werd gehouden. Op zoveel dagen heeft het park nog niet eerder Halloween gevierd. En hoewel bezoekers het park in het voorjaar en de zomer al goed konden vinden, was het volgens directeur Thorsten Backhaus vooral de Halloween periode wat uitstekende bezoekersaantallen bracht.

Bezoekers konden dit jaar het Halloween Horror Festival vanaf eind september bezoeken. Op een aantal dagen was het Duitse filmpark zelfs uitverkocht. Volgens projectleider Manuel Prossotowicz werden alle nieuwigheden goed ontvangen waardoor zij alleen maar meer gemotiveerd raken voor het volgende jaar. “Volgend jaar vieren we ons 25-jarig Halloween-jubileum, waar we natuurlijk met spanning naar uitkijken. We zullen weer met enkele verrassingen komen om de gasten mee te nemen naar de donkere schaduwkant van de Horrorwood Studios”, aldus Prossotowicz.

Nieuwigheden

Vrijwel direct na de start van de ticketverkoop was het nieuwe spookhuis ”Hell House” al voor 95 procent uitverkocht. Bezoekers werden geblinddoekt in een bus naar een mysterieuze plek gebracht die de oorsprong van de Horrorwood Studios onthulde. De nieuwe liveshow ”Madhouse – Insanity Lives Here” waar bezoekers een bedrag van €5,- moesten betalen werd ook goed ontvangen. Artiesten over de hele wereld haalde bijzondere capriolen uit. Dit zorgde voor een aanbevelingspercentage van 90 procent onder het publiek. Een andere nieuwigheid dit jaar was de mapping show ”Horrorwood Rises” en ook deze vond veel bijval bij de bezoekers. Voor de show werd samen gewerkt met het team van IMAscore en IMAmotion die steeds meer betrokken raken bij de creatieve ontwikkelingen in Movie Park.

Groter en groter

Met in totaal acht horrorhuizen, drie scare zones, vier shows en een live DJ alsook ongeveer 270 monsters was het Halloween Horror Festival dit jaar opnieuw gegroeid. Op 1 oktober werd in samenwerking met het Amerikaanse initiatief Haunters Against Hate verder een Special Halloween Event Day gehouden om een internationaal voorbeeld te geven voor tolerantie en gelijkwaardigheid.

Het park neemt nu afscheid en houdt zijn jaarlijkse winterstop. De deuren van de Movie Park Studios gaan weer open op 24 maart 2023.