Het was een redelijk last-minute besluit maar op 9 december bezocht ik Scare Mas voor de eerste keer. Dit is eigenlijk Scare Me maar dan omgetoverd naar de Kerst. Mijn ervaring over Scare Me kan je hier terecht. De vertrouwde spookhuizen waren voorzien van een nieuw verhaal, feestelijke decoraties en bijzondere karakters uit bijvoorbeeld ‘The Grinch’ en ‘The Nightmare Before Christmas’.

We werden ontvangen door een wandelende kerstbal. Je verzint het niet. Eenmaal binnen was het lekker opwarmen. De Kerstman wachtte bezoekers op in zijn stoel. Deze Kerstman heeft overduidelijk een druk jaar gehad of hij hangt graag rond in de sportschool op de Noordpool. Het was namelijk de eerste keer dat ik een keertje dikker was dan de Kerstman. Anyway, na het fotomoment op zijn schoot kon ik mijn weg vervolgen.

Na het biertje aan de bar begon ik bij spookhuis Ship of Souls. Na een zigzag tussen de kerstbomen stond ik oog in oog met een niet zo vrolijke en lichtelijke intimiderende Grinch. Eenmaal binnen kwam ik de inwoners van Whoville tegen. De scares waren niet groots maar wel oké. Hun grime was daarentegen erg goed en geslaagd. Het huis was zelf gewoon weer prima zoals ik eerder dit jaar in de review heb vermeld.

De kwaliteit van de huizen deden zeker niet onder van de kwaliteit die ze hebben tijdens reguliere draaiavonden van Scare Me. De toevoeging van Kerst zorgt gewoon voor een leuke afwisseling en de twist in verhaallijnen is bijzonder tof gedaan. Als ik nog niet in de kerststemming zat, dan zit ik er nu wel in.

Het huis wat er toch elke keer weer uitspringt is The Mansion. Dit huis heeft een boeiend verhaallijn en de leuke afwisseling van scenes en karakters maakt dit huis toch echt wel een toppertje hoor. Bij deze editie stond het verhaal van Scrooge centraal. En ik ben geneigd om te zeggen dat ik deze twist misschien nog leuker vind dan het origineel.

The Ride was omgebouwd tot Polar Express, de experience Kill It was deze keer Kill Santa en in Baku kon ik deze keer vuurwerk kopen. Deze vernieuwde ‘voorshow’ kon ik beter waarderen dan het origineel. Van mij mogen ze dit altijd zo houden.

Tot slot was er nog spookhuis Writer’s Block. Dit huis stond in het teken van karakters uit The Nightmare Before Christmas. Wederom een erg leuke twist. De interactie met Sally en Doctor Finkelstein was erg leuk en wat volgde was een tocht door het huis waarbij ik zelfs nog oog in oog kwam te staan met de enige echte Oogie Boogie.

Ik heb mij wederom bijzonder goed vermaakt bij Scare Me en de toevoeging van Scare Mas mag van mij altijd wel terugkomen. De scare actors zaten er weer lekker in en het thema zorgde voor de welkome warmte op deze koude avond.

Scare Mas draait vanavond voor de laatste keer dit jaar. Tickets zijn nog te bestellen via de website van Scare Me.

Scroll naar beneden voor de eindscore.