Darkpark is het nieuwe jaar goed begonnen met de aankondiging van een nieuwe experience. Met ‘Rise of the Phoenix’ gaat de organisatie weer een stapje verder in hun eigen darkverse. De spelers zullen meer te weten komen over alle verhaallijnen die de Escape Rooms en Home Adventures van Darkpark met elkaar verbinden.

Het is feest, want Darkpark bestaat 10 jaar. Na 6 succesvolle escape rooms zal in de eerste helft van 2023 de nieuwe experience van start gaan. Dit wordt een nieuwe stap in de wereld van wat escape rooms kunnen zijn. ‘Rise of the Phoenix’ is geen standaard puzzelkamer en zal zoals we van Darkpark gewend zijn weer eng zijn. Je zal als speler meerdere acteurs tegenkomen.

De organisatie geeft alvast een tipje van de sluier. ”Rise of the Phoenix is een behoorlijk fysieke escape room. Hou er rekening mee dat je vies, of nat kunt worden. Je gaat klimmen en kruipen. Trek dus geen gloednieuwe kleding aan en laat je lievelingsschoenen en sieraden ook maar thuis”.

Het verhaal

Dr. Phoenix was een alom gerespecteerd en gepassioneerd wetenschapper. Als hoofd van Phoenix Institute stelde hij al zijn kennis in dienst van het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Experimenten op vogels leken succesvol, maar toen hij zonder toestemming begon met menselijke proeven keerde de medische wereld hem de rug toe. Overtuigd van zijn gelijk veranderde zijn passie in een obsessie om de dood te verslaan. Hij begon te preken dat sterfelijkheid slechts een ziekte was waarvoor hij de remedie had ontdekt. Naar verluidt hervatte Phoenix in het geheim zijn experimenten op meisjes uit een nabijgelegen weeshuis. Niet veel later sloot het Phoenix Instituut definitief haar deuren. Van Phoenix of zijn patiënten is nooit meer iets vernomen.

Het instituut is nu als museum te bezoeken; een wrang eerbetoon aan een man die óf zijn tijd ver vooruit was, dan wel volledig gestoord was.

Praktische informatie

De nieuwe experience zal plaatsvinden op een locatie in Delft. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 personen. De prijs ligt daarbij op €132,- tot €185,- per team. Tickets zijn nog niet te koop maar de verkoop zal na verwachting starten in het eerste kwartaal van 2023.

Darkpark

Darkpark staat bekend om hun spectaculaire escape rooms. Deze kamers vallen zo erg in de smaak dat het de meest bekroonde escape rooms van de Benelux zijn. Zo is de organisatie alleen vorig jaar al meerdere keren in de prijzen gevallen. De grootste escape room vergelijkingswebsite van Nederland, Escapetalk, benoemde DarkPark voor het 5e jaar op rij tot publieksfavoriet. Daarnaast eindigde ‘Stay in the Dark’ op plek 9 van de 242397 wereldwijde escape rooms. En als dit nog niet genoeg is, ontving ‘The End’ voor de 4e keer een TERPECA Award.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.