Wat we uit het verleden hebben geleerd is dat er ontzettend veel slechte horrorfilm gemaakt zijn. Gelukkig zitten er ook pareltjes bij die veel kijkers slapeloze nachten hebben bezorgd. Maar wat zijn nu de engste horrorfilms aller tijden? Daar zijn verschillende criteria voor maar ‘The Science of Scare Project’ heeft een lijst samengesteld op basis van de hartslag van kijkers tijdens de film. De horrorfilm Dashcam uit 2022 staat zelfs in de top 10.

In ‘Dashcam’ volgen we Annie die haar trip in London vastlegt door middel van een livestream. Het gaat mis wanneer ze een oude vrouw een lift geeft. De horrorfilm staat op plek 8 in de lijst van engste horrorfilms ooit gemaakt door The Science of Scare Project.

Hoe ziet de lijst er dan verder uit? Op de eerste plek staat Host, gevolgd door Sinister met op plek 3 Insidious. Verder bestaat de top 10 uit The Conjuring, A Quiet Place Part Two, Paranormal Activity, It Follows, Hereditary en It Follows.

Bekijk de trailer van Dashcam:

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Of praat mee in onze Scare Network Discord server.