Er is weer meer informatie bekendgemaakt over Danse Macabre en het Huyverwoud. Gisteren kwam de Efteling naar buiten met een nieuwe making-of. Daarin waren nieuwe ontwerpen te zien waarop meer duidelijk werd. Tegelijkertijd werd er ook meer getoond van het verhaal van de attractie.

Aan het Abdijplein liggen verschillende ruïnes. Deze geven vorm aan In Den Swarte Kat, De Laetste Hoop, ‘t Koetshuys en Danse Macabre zelf. Via de poort aan de rechterzijde van het plein ga je de wachtrij in. Nadien passeer je onder andere de Kruysgang, de Kruydentuyn, het kerkhof, het Huyverwoud en kom je uiteindelijk aan in de kapel waar het allemaal gaat gebeuren. Kruidenierswinkel In Den Swarte Kat en toiletgebouw De Laetste Hoop gaan binnen enkele maanden al open. Eerder werd al bekendgemaakt dat een deel van het voorgaande Spookslot zou blijven staan.

Ook de familie Charlatan kwam weer voor in de Making-of. Nadat Otto zijn vrouw Virginie zocht in de bossen, zag hij enkel duisternis. Naast de muziek, hoorde hij stappen van iemand anders en waren er felle ogen die hun bekeken. De zwarte kitten was hun gevolgd. Verderop vonden ze een mausoleum met de naam Joseph Charlatan. De dirigent die eeuwen geleden spoorloos verdwenen was met zijn orkest.

Hieronder kan je de Making-of vinden. Danse Macabre en het Huyverwoud openen in 2024. Kan je niet genoeg krijgen van de nieuwe attractie of andere spannende attracties en events? Praat en lees dan zeker mee in onze Scare Network Discord Server.