Het zal je vast niet ontgaan zijn. ScareCON vond gisteren plaats in het Engelse attractiepark Thorpe Park. In een grote tent vonden onder andere presentaties, discussies en seminars plaats. Naast een beursvloer en het Scare Ball vond ook de uitreiking plaats van de SCAR’s. Dit wordt door velen gezien als de Oscars van de scare- en halloweenindustrie. Precies een maand geleden vonden de nominaties plaats en gisteren was dan eindelijk de uitreiking. Voor de Nederlandse events waren zowel Walibi Holland, The Horror Zone en Scare Me genomineerd. Wie zijn er met de Scare Awards zijn huis gegaan?

Laten we bij Walibi Holland beginnen. Het park was met de Halloween Fright Nights genomineerd in de categorie ‘Best Theme Park Event’. Walibi had met zowel Alton Towers, Chessington, Movie Park Germany, Fantasy Island en Thorpe Park stevige concurrentie. De prijs is uiteindelijk in de wacht gesleept door Movie Park Germany met het Halloween Horror Festival.

The Horror Zone was genomineerd in de categorie ‘ScareTOUR Rising Star’. Het event zat samen met Scream Aloud, Doncaster Fear Factory, Fear Factory Live, Kent Scareground en Fairground Frights – Great Yarmouth Pleasure Beach in spanning te wachten op de uitslag. In deze categorie was het Scream Aloud die er met de prijs vandoor ging.

Scare Me was als enige Nederlandse event 2x genomineerd. In de categorie ‘Best Scream Park Event – Europe’ was het pittig met The Nightmare Realm, Traumatica, Scream Nights, Horrorland en Moretnosutrum. Degene die met de award naar huis ging was… The Nightmare Realm.

In de andere categorie was Scare Me ook nog eens genomineerd. Het nieuwe spookhuis Ship of Souls deed mee bij ‘Best Set and Design’. In deze categorie zaten Psycho Path, Tulleys Shocktoberfest, The Howl, Fear Avon Valley en Traumatica. De winnaar in deze categorie was Tulleys Shocktoberfest met Doom Town.

Voor de Nederlandse events viel er op prijsgebied weinig te behalen. Dit neemt niet weg dat alle events een positieve indruk hebben achtergelaten.

Movie Park Germany en Traumatica

Movie Park Germany maakte met het Halloween Horror Festival een behoorlijke indruk. Het park sleepte zoals hierboven al vermeld de award voor ‘Best Theme Park Event’ in de wacht.

Traumata viel deze avond ook in de prijzen. Het event uit Europa-Park won de Scare Award met hun Skin Deep in de categorie ‘Best Costume and Make up’.

De volledige lijst met winnaars is op het moment van schrijven nog niet gepubliceerd. Bekijk hier alle genomineerden en categorieën. De organisatie zal daar alle winnaars bekend gaan maken.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.