Het is bijna weer zo ver: de Tilburgse Kermis gaat van start! De Tilburgse Kermis is een bekend fenomeen in zowel pretparkland als Halloweenland. Ook dit jaar zijn er meerdere spookhuizen te bezoeken in het centrum van de Brabantse stad.

Haunted Castle

Het eerste huis wat te vinden zal zijn op de Tilburgse Kermis is Haunted Castle. Dit spookhuis is gebouwd in 1990 en was voor het laatst in 2019 in Tilburg te vinden. Na 4 jaar afwezigheid keert Haunted Castle dus weer terug op de Tilburgse Kermis. Je vindt dit spookhuis op Spoorplein.

Haunted Mansion

Deze naam komt je vast bekend voor. Kermisattracties staan er natuurlijk om bekend om het randje van plagiaat op te zoeken. Dit maakt het voor Halloween- en pretparkliefhebbers leuk om knipogen naar bekende IP’s te zoeken. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het uiterlijk van dit tweede rondreizende spookhuis lijkt op dat van zijn Disney-tegenhangers. Of de rit even goed is als die in Los Angeles of Orlando is nog maar de vraag. Het spookhuis uit bouwjaar 2005 is te vinden op Paleisring.

Thriller

Het derde spookhuis is Thriller. Dit spookhuis komt uit 1993 en is voor het tweede jaar op rij te vinden op de Tilburgse Kermis. Thriller is te herkennen aan meerdere grote animatronics aan de façade van de attractie: een grote heks, een hand met daaraan een spin en het hoofd van een draak. Anders dan de andere twee spookhuizen lijkt Thriller daarmee een breder thema te hebben en zich niet te focussen op één soort spookrit. Het spookhuis is te vinden op Besterdring.

De Tilburgse Kermis is te bezoeken vanaf vrijdag 21 juli 2023 15:00 tot en met zondag 30 juli 2023. Ga jij er heen en durf jij een of meer spookhuizen te bezoeken? Tag ons in je story op Instagram en laat weten wat jij van de spookhuizen vindt!