Halloween wordt steeds populairder. Voor bezoekers die iets speciaals willen beleven kunnen genieten van de Halloween-sfeer in Duitslands grootste attractiepark Europa-Park. Overdag geschikt voor families maar in de avond alleen voor de echte fans.

Van 30 september tot 5 november 2023 viert Europa-Park de engste tijd van het jaar. Alle bezoekers kunnen dan in een grie-zellige sfeer alle attracties en shows beleven.

Het is in het hele park volop Halloween: met heksen, geesten, griezelig mooie muziek en veel decoratie, waaronder meer dan 180.000 pompoenen. Ook de attracties en shows hebben een Halloween-sausje. Tussen actie en ontspanning kunnen bezoekers genieten van verschillende seizoensgebonden lekkernijen én spannende Halloween-specialiteiten zoals de bloedrode-gifgroene Scary Burger? Ook Waterwereld Rulantica laat zich in deze periode van zijn griezelig mooie kant zien.

’S avonds voor de echte horrorfans?

Van 27 september tot en met 11 november 2023 kunnen de échte horrorfans (vanaf 16 jaar) elke avond vanaf 19:00 uur een bezoek brengen aan horror-event Traumatica – Festival of Fear.

In een afgebakend gebied aan de zijkant van het attractiepark kunnen de durfals 7 angstaanjagende horror-huizen bezoeken en wandelen door 3 griezelige zones. Ook zijn er enkele delen van het Griekse themagebied en diverse attracties toegankelijk.

Elke avond om 21:00 en 22:30 uur vindt The Traumatica Circus plaats. Dit is een gloednieuwe show vol actie in de circustent op het Traumatica-terrein.

Elke vrijdag en zaterdag (en op 31 oktober) kunnen bezoekers van 23:00 tot 03:00 uur de avond afsluiten in de Vampire’s Club. Dit is een unieke club waar je geniet van lekkere drankjes en stevige dans-beats. Dit is enkel en alleen voor bezoekers vanaf 18 jaar en ouder. 

Er is keuze uit een normale ticket, een ticket met 1x toegang tot alle horrorhuizen zonder wachtrij en het exclusieve The Witching Hour-ticket. Dit laatste is een meeslepende ervaring waarbij je in een kleine groep in de wereld van Traumatica duikt. 

Awards

Traumatica – Festival of Fear viel al diverse keren in de prijzen. Zo ontving het event een award van het Nederlandse Scare Network voor het beste Europese evenement 2021/2022. Volgens de jury blinkt het event uit in concept, decoratie en make-up.

Traumatica bezoeken

De diverse soorten tickets zijn online te koop (altijd inclusief toegang tot Traumatica Circus). Wacht niet te lang met bestellen. Er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar en deze zijn elk jaar snel uitverkocht. Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op www.traumatica.com

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.