Waarom hij het deed weet hij niet meer… Maar het was goed zo. Een diepe, zwarte woede kwam er uit die nacht, alsof hij werd bezeten door de duivel. Hij voelde een traan over zijn wang glijden, een warme traan. Alsof die speciaal voor hem bestond. Warm. Speciaal voor hem. Zij, koud. Haar ogen leeg. Alsof ze nooit heeft bestaan. Een leeg omhulsel, prachtig hoe ze daar lag. Speciaal voor hem.”   

Op 4 dagen in september wordt er een obscure performance opgevoerd tijdens het Amsterdam Fringe Festival, Jouska. Het betreft een psychologische horror voorstelling, waar de toeschouwer geprikkeld wordt met ‘absurdistische elementen’. Deze voorstelling komt voort uit de fascinatie van maker (Priscilla ter Voert) over trauma’s verdringen en wat dit allemaal met een mens kan doen. ”Hoe diep je je trauma ook verdringt, het haalt je altijd in, net als de dood.”

Het vervolg op een eerste versie

De voorstelling is eerder dit jaar in première gegaan en zal in september haar vervolg vinden tijdens het festival in Likeminds, een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. De cast zal voor het grootste gedeelte bestaan uit de première cast, maar kent ook een aantal nieuwe acteurs. Hidde de Visser, Vera Huibregtse, Inge Mous, Ebisa Brooke, Elin Maas, Noor Bosma en Floris Paardekooper staan deze editie onder leiding van regisseur en maker Priscilla ter Voert en regie-assistent Dyonne Zwart. De techniek is in handen van Tijmen van Burken.

De voorstelling zal opgevoerd worden tijdens het Amsterdam Fringe Festival, wat tussen 7 en 17 september plaats vindt. Jouska vindt plaats in Likeminds, kleine zaal op de volgende momenten:

9 september 19:00 uur
10 september 21:00 uur
11 september 21:00 uur
12 september 19:00 uur

Kaarten kosten € 12.50 per stuk, of € 11.50 met een CJP pas.
Via deze link kan je de kaarten bestellen of nog extra informatie vinden.

Let op: Deze voorstelling heeft meerdere trigger warnings:
Deze voorstelling gaat over Trauma’s
Deze voorstelling bevat verwijzingen naar Seksueel geweld