Het zal je vast niet ontgaan zijn maar het Spookslot is sinds vorig jaar niet meer te bezoeken in de Efteling. In plaats daarvan werkt het park nu druk aan een nieuw project, namelijk themagebied Huyverwoud met als grootste eyecatcher het spookhuis Danse Macabre. De bouw is in volle gang en het gehele project moet medio 2024 opengaan voor alle bezoekers.

Na 44 trouwe dienstjaren sloot het geliefde Spooksluit in 2022 dan toch echt voorgoed haar deuren. De Efteling kwam vrijwel direct met het nieuws naar buiten dat er een compleet nieuw spookhuis voor in de plaats zou komen. De grond werd, op een toren van het oude Spookslot na, compleet vrijgemaakt en de bouw kon daarmee echt beginnen.

Danse Macabre gaat verticaal

Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en er gebeurt van alles in het toekomstige Huyverwoud. Zo is het winkeltje In Den Swarte Kat en sanitairgebouw De Laatste Hoop al geopend. Vanaf volgend jaar sluit daar zich de rest van het nieuwe gebied aan. De bouw van Danse Macabre gaat ondertussen gewoon verder. Het gebouw krijgt steeds meer vorm en gaat inmiddels flink de hoogte in. De maximale hoogte zal uiteindelijk 20 meter worden. In het recente bezoek van 24 augustus zien we dat het park begonnen is met de volgende etage van de kapel. Hier wordt een stalen constructie overeind gezet om zo het gebouw straks verder te voltooien. Er worden inmiddels ook verschillende muren voorzien van metselwerk. De vorm van het gebouw is nu zichtbaarder dan ooit en is vanuit verschillende punten in het park goed te zien.

Kijken we naar de andere kant van de bouwplaats dan zien we de ingang van Danse Macabre langzaam ontstaan. Hetzelfde geldt voor het kerkhof wat steeds meer vorm krijgt. Dit kerkhofje is straks onderdeel van de wachtrij die bezoekers naar een donker bos zal leiden om vervolgens bij de vervallen abdij aan te komen. Bekijk de foto’s met eigen ogen en laat in een reactie hieronder weten wat jij van dit project vind.

In Danse Macabre kunnen bezoekers straks plaatsnemen in 6 koorbanken. Dit unieke ritsysteem is voorzien van een grote draaischijf die straks onder begeleiding van een iconisch muziekstuk gaat draaien, stijgen, kantelen en vallen. Eerder werd al duidelijk dat een aantal bekende elementen van het oude Spookslot terugkeren.

Benieuwd hoe het Spookslot er achter de schermen uitzag? Klik dan hier.

Kan je niet genoeg krijgen van de Halloween Fright Nights of andere spannende attracties en events? Praat en lees dan zeker mee in onze Scare Discord Server.