Het Halloween Horror Festival is in aantocht en iedereen zal het weten. Movie Park Germany maakt zich op voor de 25ste editie van het halloweenfeest en pakt groots uit. Een van de nieuwigheden dit jaar is de nieuwe immersieve horrorervaring ‘Final Stop’. Dit huis is in samenwerking met Haunted Lantern en die kennen we dan weer van de lantaarns uit Secrets of St. Elmo en het oudere Wrong Turn. Deze keer wordt het een ander soort lamp.

Final Stop komt onder de tribune van Studio 6 te liggen. Bezoekers worden voorzien van een helm waar slechts een klein lampje op zit. Dit zorgt voor net genoeg licht in de duisternis waarbij in tunnels gekropen moet worden en uit het ondergrondse labyrint ontsnapt dient te worden. Projectmanager Manuel Prossotowicz is in ieder geval duidelijk: ‘Het spel tussen licht en duisternis stelt ook hun moed flink op de proef’. Door het ontwerp van de route kunnen bezoekers zelfs lichtelijk verschillende ervaringen beleven.

IMAscore en IMAmotion zijn verantwoordelijk voor de muziek, het projectmanagement, concept design, de mediacontent en de structurele uitvoering. Petro Art Production zorgt samen met het team van IMAmotion voor het ontwerp op locatie om de gasten in een authentieke rioolsetting te plaatsen.

Verhaal Final Stop

In de diepten loert een zielloos kwaad. Een oud, verlaten metrostation in Los Angeles heeft duistere geheimen. Degenen die zich tot nu toe naar beneden hebben gewaagd, hebben het daglicht nooit meer gezien. Ook een filmteam van de Horrorwood Studios is verdwenen in de eindeloze catacomben van de metro van Los Angeles tijdens het filmen van hun nieuwste splatterfilm. Het studiomanagement vraagt de gasten dringend om hulp bij het vinden van de acteurs en de regisseur om de blockbuster alsnog op tijd op het scherm te krijgen. Een laatste overlevende van de productieteam rust de vrijwillige zoekploeg uit met bouwhelmen en opvallende vesten. Maar als de groep begint aan een gevaarlijke reddingsmissie in de zwarte leegte, wordt een afschuwelijke nachtmerrie werkelijkheid. Onheilspellende gestalten sluipen rond in de tunnels en spoorwegschachten. Besmet door de Acid Rain liggen ze alleen nog maar te wachten op hun volgende slachtoffers. Omringd door smalle gangen en lekkende pijpen, water en griezelige geluiden moet de groep een uitweg vinden om te overleven. Wie niet voor altijd in het riool wil achterblijven, heeft maar één keuze: rennen, kruipen en in geen geval omkeren! Maar zelfs het kleine lichtje, dat eerder de weg zou moeten verlichten, vervaagt meer en meer in het hiernamaals…

Don’t Try to Hide

De slogan van het Halloween Horror Festival is dit jaar ‘Don’t Try to Hide’. Bezoekers kunnen het event bezoeken van 30 september tot en met 12 november 2023 op 25 geselecteerde dagen. Entreetickets voor Movie Park Germany zijn inclusief toegang tot het horror-event. En hoewel de tickets voor alle huizen nog niet online staan, kan je dus al wel een ticket voor het park aanschaffen. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen dagen.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Discord server en help ons naar de 600 leden.