Bij een aankondiging en de visualisatie van nieuwe attracties zijn er veel liefhebbers van attractieparken die deze na willen bouwen in simulatiesoftware of maquettes. Zo ook Geert van der Put. Op Twitter (nu X) deelt hij foto’s van een nagebouwde Danse Macabre, gemaakt op de console edition van Planet Coaster. Op zijn tijdlijn is een thread geplaatst van een 15-tal foto’s waarin er sfeerbeelden zijn te zien van de nagebouwde (nog te realiseren) spookattractie. Zo benoemt Van der Put dat hij kortgeleden speciaal een account heeft aangemaakt en zijn precreatie met iedereen wilde delen.

De nagebootste attractie is niet 100% identiek. “Ik heb er lange tijd hard aan gewerkt en heb de huidige concept art zo goed mogelijk opgevolgd met wat zelfbedachte touches hier en daar.”, aldus Van der Put. De Efteling heeft tot nu toe alleen sfeerbeelden, kleine impressies en een lopende making-of serie naar buiten gebracht. Op deze manier heeft Geert de attractie Danse Macabre kunnen nabootsen in Planet Coaster.

Hoe de attractie er daadwerkelijk uit gaat zien kunnen wij natuurlijk nog niet met zekerheid weten. Daarvoor moeten wij wachten tot 2024, als Danse Macabre haar deuren opent. Tot die tijd kun je wel Huyverwood, Danse Macabre en het Koetsguys inkijken in de versie van Geert, deze staat namelijk in de Frontier Workshop. Hiervoor dien je wel een Xbox variant van Planet Coaster te gebruiken.

Zie hier een aantal foto’s die Geert (@Geertmans27) heeft gedeeld op zijn tijdlijn.