Movie Park Germany heeft het nodige nieuws naar buiten gebracht over het aankomende Halloween Horror Festival. Deze 25ste editie heeft weer heel wat in petto voor de liefhebbers. Naast een nieuwe zone met het vernieuwde spookhuis Secrets of St. Elmo en het nieuwe spookhuis Final Stop inclusief de haunted lanterns, heeft het Duitse attractiepark nog een nieuw spookhuis in petto. En dit nieuwe huis komt op een locatie waar ScareZone eerder al een bericht over publiceerde. Het oude Hostel uit 2017 moet het veld ruimen voor ”Murder Museum – The Art of Killing”.

Spookhuis Hostel was gebaseerd op de gelijknamige filmreeks en stond bekend als een heftig huis waar acteurs nogal hardhandig naar bezoekers waren. Het park zocht zelfs het randje op wat later teruggedraaid moest worden. Na 6 jaar komt er dus een einde aan de gruwelijkheden van dit huis. Nu is het tijd dat bezoekers een andere ervaring gaan meemaken.

Verhaal

Movie Park Germany presenteert Duitslands eerste True Crime horrorhuis die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het verhaal achter Murder Museum – The Art of Killing is als volgt:

”De fascinatie voor seriemoordenaars heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op de mensheid. Sinds enkele jaren is de True Crime scene booming als nooit tevoren. Het “Murder Museum” heeft de taak op zich genomen om de gruwelijke daden van enkele beruchte Amerikaanse seriemoordenaars te presenteren in een unieke expositie. Maar al snel wordt duidelijk dat de expositie van kamer tot kamer steeds meer van haar museale karakter verliest – en er een achterdeur naar de bittere realiteit van de schouwplaatsen open gaat. Terwijl de gasten zich steeds meer verliezen in de expositie, komt er een duister besef aan het licht: onder de aanwezigen bevindt zich een moordenaar…”

Echte horror

Met de komst van het nieuwe spookhuis wordt de ruimtelijk indeling van het oude Hostel iets verandert. Het creatieve team van het Halloween Horror Festival gebruikt de echte horror als horror. In de kamers zullen thematisch passende horroracteurs te zien zijn, die alle gasten vanaf 16 jaar meenemen naar de duistere diepten van verschillende moordmysteries. Origineel materiaal, zoals van verhoren, zal worden geïntegreerd om de attractie zo authentiek mogelijk te maken.

Het nieuwe horrorhuis is ontwikkeld in samenwerking met IMAscore en IMAmotion, Dekowerk en het STAR FM Creepy Hour podcastteam. Laatstgenoemden waren niet alleen intensief betrokken bij het onderzoek, maar leveren ook thematisch passende content voor de wachtrij met hun zenderstemmen.

Tickets en data Movie Park Germany

In Movie Park Germany zit het park op 25 dagen vol horror en gruwelijkheden. Bezoekers kunnen van 30 september tot en met 12 november 2023 op geselecteerde dagen het Halloween Horror Festival bezoeken. Het park is dan geopend tot 21:00 of 22:00 uur. Dit is afhankelijk van de gekozen datum.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 600 leden.