We hebben het als kind allemaal weleens gehad, een nachtmerrie. De meeste volwassenen groeien hier overheen maar dat geldt heus niet voor iedereen. In Walibi Holland kan je dit jaar zomaar eens oog in oog staan met jouw nachtmerrie tijdens de Halloween Fright Nights. In scare zone ‘Nightmares’ dwalen vreemde, enge en freaky figuren rond die misschien wel ontzettend veel weg hebben van jouw nachtmerrie. En zo niet, dan worden ze het vanzelf wel op een van de 12 avonden in oktober. Voorgaande jaren was de scare zone te vinden in ‘Walibi Playland’, het kindergebied van het attractiepark. Dit jaar staat de zone op een andere locatie.

Het is geen geheim dat de Halloween Fright Nights elk jaar weer onwijs populair zijn. Bezoekers weten het park massaal te vinden en Walibi Holland probeert deze stroom mensen zo goed mogelijk in goede banen te leiden. Door de ligging van Nightmares kwam het park vorig jaar voor een flinke uitdaging te staan. De zone liep op teveel momenten vast waardoor bezoekers soms 30 tot 45 minuten nodig hadden om de zone door te komen. Dit had ook als gevolg dat scare actors hun spel moesten stopzetten om zo de veiligheid te waarborgen.

Walibi Holland heeft hier inmiddels van geleerd en heeft besloten dat Nightmares dit jaar niet meer in Walibi Playland staat. Bezoekers kunnen de zone volgende maand bij waterattractie Splash Battle bezoeken. Het pad is hier wat uitgestrekter en de zone lijkt hier op het eerste gezicht meer bestand te zijn tegen de druktes die ook vanuit de uitgangen van spookhuis The Villa en Wicked Woods komen.

Waar de scare zones Pirates Cove en Ghostly Graveyard al grotendeels overeind staan, is dit bij Nightmares nog niet te geval. Wel staat hier een grote toren met een klein podiumpje. Wat voor een tafereel hier gaat plaatsvinden is nog niet helemaal duidelijk.

Naast een nieuwe scare zone en een aangepaste scare zone pakt Walibi Holland dit jaar ook uit met het nieuwe spookhuis ‘The Final Slay Ride’ en de experience ‘Urban Explhorror’. Beide zullen enkel en alleen voor dit jaar te bezoeken zijn.

Data en tickets

De Halloween Fright Nights zijn op verschillende avonden in oktober te bezoeken. Dit is voornamelijk in de weekenden maar zullen ook enkele keren op een donderdag of vrijdag te bezoeken zijn. Bekijk hier alle dagen.

Tickets voor het park en alle andere experiences bestel je hier.

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Meld je aan, praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons groeien richting de 700 leden.